Moskisvet.com
Shirley Manson

Novice

Slavna pevka se je fantu v znak maščevanja podelala na kosmiče

M.S.
14. 10. 2022 05.00
1

54-letna pevka zasedbe Garbage Shirley Manson je bila najbolj nesrečna na vrhuncu svoje slave, nedavno pa je priznala, kako se je v mladosti maščevala fantu, ki jo je varal. Zaprisežena feministka tovrstno obliko maščevanja priporoča tudi drugim.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

"Ko sem bila najbolj uspešna, sem bila najbolj nesrečna. Imela sem vse, kar sem mislila, da želim, a me to ni osrečilo. Ko ni bilo več pozornost in uspeha, sem si morala ustvariti življenje brez zunanjih potrditev. Poiskati sem morala majhne stvari, ki me osrečujejo – dobro skodelico kave, meditacijo, sprehod s psom, ples in to aplicirati na moje življenje,'' je Shirley Manson o slavi dejala že pred leti. "Preveč poudarka je na tem, da svoja prepričanja zadržimo zase. Zdrava kultura pride iz dialoga in tolerance različnih mnenj. Nočem biti pasivna prejemnica, ampak si želim aktivnega sodelovanja. Želim spregovoriti o krivicah, ne da sem po tihem zgrožena. To res ne pomaga nikomur,'' je dejala zagrizena feministka, ki se je nekoč, da bi ohranila svoj glas, zavrnila operacijo glasilk zaradi potencialno rakave ciste in se poslužila alternative, tveganje pa se je izpačalo.

Shirley Manson se je partnerju maščevale na zelo inovativen način.
Shirley Manson se je partnerju maščevale na zelo inovativen način. FOTO: Profimedia
To blato pove o vašem zdravju
Preberi še
To blato pove o vašem zdravju

"Bila sem v poznih najstniških letih, ko sem bila zaljubljena v nekoga, ki vame ni bil zaljubljen. Takrat sem seksala z več partnerji, eksperimentirala z drogami in popila skrb zbujajoče količine alkohola. Dostikrat sem podlega depresiji, saj dostikrat nisem vstala iz postelje pred četrto uro popoldan. Špricala sem šolo in nisem pretirano razmišljala o prihodnosti,'' se je Shirley spominjala temačnih najstniških dni. Med drugim je pred leti nazorno opisala tudi svojo prvo izkušnjo z rezanjem, kar je bila posledica toksične zveze. "Občutila sem topel val udobja in olajšanja. Olajšanja od besa. Olajšanja od nemoči.'' Samodestruktivno vedenje se je sčasoma še poslabšalo. "Ko se odločiš, da se temu prepustiš, postaneš boljši in bolj učinkovit. Začela sem se rezati bolj redno, zarezala sem vedno globlje. Brazgotine sem skrivala pod najlonkami in nikoli niti besedice črhnila nikomur," je leta 2018 priznala Shirley. Sčasoma je začela brzdati negativne misli, ki so vodile k samopoškodovanju. 

Alternativna rock skupina Garbage je s presledki aktivna že od leta 1993.
Alternativna rock skupina Garbage je s presledki aktivna že od leta 1993. FOTO: Profimedia

Nedavno je pevka skupine Garbage spregovorila tudi o tem, kako se je v mladosti maščevala nekdanjemu partnerju, s tem ko se mu je podelala na kosmiče za zajtrk, ko je izvedela, da jo ta vara. Britanska pevka je še dejala, da se je incident zgodil, ko je bila stara okoli 18 let. V nedavnem intervjuju je tudi priznala, da dejanja ne obžaluje in da ji je to dalo ''občutek moči''. ''Podelela sem se na kosmiče fanta, ki me je varal. Ni me sram – ravno nasprotno, na to sem ponosna.'' Svojo potezo je kot obliko maščevanja zato priporočila tudi drugim. Njen akt, ki je spomnil na sodno limonado Johnnyja Deppa in Amber Heard, je posnemala tudi njena prijateljica, ko je odkrila, da jo partner vara. ''Dejala mu je, da je, medtem ko je to počela, 'mislila nanj.'''

Zakaj je treba ptičji iztrebek čim prej odstraniti z avta?
Preberi še
Zakaj je treba ptičji iztrebek čim prej odstraniti z avta?

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394