Moskisvet.com
ameriško orožje v kitajskih rokah

Novice

Ameriško tajno orožje v rokah Kitajcev

A.M.
31. 05. 2013 08.26
25

Spletni ’teroristi’ so znova udarili, tarča pa so zopet ZDA. Tokrat so jim ukradli zaupne načrte najnovejših oborožitvenih sistemov.

Heker
Heker FOTO: Thinkstock
Zaupno poročilo Pentagona naj bi razkrilo, da so v informacijski sistem obrambnega ministrstva vdrli kitajski hekerji. Med vdorom so pridobili načrte od več kot dvajsetih najsodobnejših oborožitvenih sistemih.

Dokumenti med drugim vsebujejo najsodobnejšo različico protizračnega izstrelka Patriot PAC-3, raketni sistem za prestrezanje medcelinskih balističnih raket THAAD in oborožitvenega sistema vojaške mornarice Aegis. Med načrti so se znašle tudi podrobnosti o najnovejšem nevidnem vojaškem letalu F-35 Joint Strike Fighter, lovcu F/A-18, vojaškem zračnem transporterju V-22 Osprey, helikopterju Black Hawk in nevidni patruljni vojaški ladji Littoral. Po besedah vojaških predstavnikov naj bi si storilci s pridobljenimi načrti prihranili 25 let raziskav in razvoja ter prihranili na milijarde evrov sredstev.

Ameriška administracija s predsednikom Obamo na čelu je tokrat za napade prvič javno obtožila kitajsko vlado, ki naj bi stala za temi spletnimi vdori. Slednja vztraja, da ne izvaja spletnih napadov na ameriške agencije in podjetja, njihov predstavnik pa se je pritožil, da je Peking večkrat tarča ameriških hekerjev. Predsednika obeh svetovnih velesil bosta o tej problematiki razglabljala ob obisku Xi Jinpinga v Kaliforniji.

Med odtujenimi dokumenti so tudi načrti za najnovejše vojaško letalo F-35.
Med odtujenimi dokumenti so tudi načrti za najnovejše vojaško letalo F-35. FOTO: Arhiv proizvajalca


Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497