Moskisvet.com
Michael Schumacher

Novice

Ukradli računalnik Schumacherjevega zdravnika

N.J.
04. 03. 2015 10.22
30

Schumacherjevemu zdravniku Johannesu Peilu so ukradli računalnik, blok z zdravniškimi recepti in več sto evrov gotovine, poroča nemški Bild.

Schumacher in Dr. Johannes Peil
Schumacher in Dr. Johannes Peil FOTO:

Zdravnik Johannes Peil je tisti, ki skrbi za Michaela Schumacherja, ki okreva po hudi poškodbi, ki jo je utrepel med smučanjem konec leta 2013. V noči na ponedeljek so, kot poroča nemški časnik, nepridipravi vlomili v kliniko v Bad Nauheimu in odnesli več sto evrov, blok z zdravniškimi recepti in računalnik. Ali je na ukradenem računalniku shranjeval podatke svojih slavnih pacientov, med drugim Schumacherja in Nica Rosberga ter Dalajlame, ortoped ni želel razkriti.

Podobno se je tatvina zgodila sredi leta 2014, ko so nekdanjega dirkača Formule 1 premestili iz bolnišnice v Grenoblu v Lausanne in je izginilo zdravniško poročilo. Tatvine so osumili člana reševalne ekipe. Ta naj bi ga za mastne denarce ponujal medijem, zadeva pa se je končala tragično, saj je osumljenec popustil pod pritiskom in se avgusta v priporu obesil.

Mick Schumacher in Friz Van Amersfort
Mick Schumacher in Friz Van Amersfort FOTO: Facebook
Mickova starša - Michael Schumacher in njegova soproga Corinna, ki je 2. marca praznovala rojstni dan.
Mickova starša - Michael Schumacher in njegova soproga Corinna, ki je 2. marca praznovala rojstni dan. FOTO: Facebook

Medtem ko se nekateri skušajo na nedovoljene načine dokopati do informacij o Schumacherju, pa se v dirkaškem svetu vse pogosteje pojavlja ime Michaelovega sina. V Micku Schumacherju mnogi vidijo velikanski potencial in nekateri ga vidijo kot novega bodočega osvajalca velikih naslovov.

Komaj 15-letni sin Michaela Schumacherja Mick namreč nadaljuje svojo pot iz kartinga proti formuli 1, poročajo tuji mediji, in stopa po poti svojega očeta. Talentirani 15-letnik je podpisal pogodbo z nizozemsko ekipo van Amersfoort, šef ekipe Fritz van Amersfoort pa je dejal, da si je Mick mesto v ekipi zaslužil s talentom in pokazanimi sposobnostmi. Mick bo tako v formuli 4 debitiral konec aprila letos, ko bo dopolnil 16 let. Micka bo menda spremljala družinska predstavnica za medije Sabine Kehm, ki naj bi zahtevala vnos klavzule v pogodbo o sodelovanju z mladim Mickom: vsem je prepovedano kakršnokoli širjenje vesti o stanju Michaela Schumacherja.

Čaka ga trdo delo

Micka čaka trda prihodnost, če želi uspeti v dirkaškem športu in se nekoč vpisati med legende formule 1, kamor naj bi si močno želel priti. Njegova pot naj bi bila še zahtevnejša od poti sinov nekaterih drugih dirkačev – Damona Hilla, sina pokojnega dirkača Grahama Hilla, ki je preminil star 46 let, Jacquesa Villeneuvea, prvorojenca dirkača Gillesa Villeneuva, ki se je smrtno ponesrečil v trčenju pri 200 km/h z dirkačem Marcha, Jochenoma Massa, na treningu pred Veliko nagrado Belgije 1982 v Zolderju pa tudi Nica Rosberga, sina upokojenega dirkača formule 1 Kekeja Rosberga, svetovnega prvaka z Williamsom v sezoni 1982 in še številnih drugih.

Schumacher Mick in Michael - 2
Schumacher Mick in Michael - 2 FOTO: Facebook

V preteklosti je Mick, da bi se skril pred očmi javnosti, nastopal pod imenoma Mick Junior in Mick Betsch (dekliški priimek mame Corinne).
Za neuspešne v formuli 1 so se izkazali poskusi sinov prvaka formule 1 Maria Adrettija, Michael, ki v formuli 1 ni preživel niti ene cele sezone zaradi težav s startom, Nelsona Angela Piqueta, sina trikratnega prvaka formule 1 Nelsona Piqueta, ki so ga zamenjali zaradi slabih rezultatov, pa Christiana Fittipaldija, upokojenega brazilskega dirkača, sina nekdanjega dirkača Wilsona Fittipaldija in nečaka nekdanjega dvakratnega prvaka Emersona Fittipaldija, ki se v formuli 1 prav tako ni obdržal dolgo. Neuspešen je bil tudi dirkač Bruno Senna, nečak slavnega Ayrtona.

Schumacher Mick in Michael
Schumacher Mick in Michael FOTO:

Mick že nizal uspehe

Preteklo sezono je mladi Mick osvojil naslov podprvaka v evropskem in nemškem karting mladinskem prvenstvu.

Njegov oče je sicer najuspešnejši voznik formule 1 vseh časov in je kar sedemkrat osvojil naziv svetovnega prvaka. Decembra 2013 je doživel hudo nesrečo na smučišču, pol leta je bil v komi, sedaj pa okreva pod nadzorom številčne ekipe zdravstvenih strokovnjakov. Ob nesreči je bil poleg Michaela tudi njegov sin Mick, skupaj z mamo in sestro pa očetu ves čas stojijo ob strani in medijem ne razkrivajo podrobnosti glede zdravstvenega stanja očeta.

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497