Moskisvet.com
Jack Brabham

Novice

Sin legende Formule 1 posilil 6-letnico

N.J.
19. 04. 2016 08.01
21

Svet Formule 1 je pretresla novica o sojenju 54-letnemu Garyju Thomasu Brabhamu. Sodišče ga je spoznalo za krivega spolne zlorabe posilstva komaj 6-letne deklice med vožnjo in ga obsodilo na 2 leti in 3 mesece zaporne kazni.

Brabham naj bi deklico posilil pred 13 leti, vse skupaj pa naj bi se zgodilo kar med vožnjo, ko je tedaj 6-letna deklica sedela v njegovem naročju. Gary Thomas Brabham je ves čas sojenja vztrajal, da je nedolžen in da dekletu ni storil nič žalega.

Ob zlorabi naj bi imela tedaj komaj 6 let stara deklica oblečene kratke hlačke, med vožnjo z Brabhamom pa naj bi sedela v njegovem naročju. »Med vožnjo se je začel najprej igrati z vrvicami na njenih kratkih hlačah,« je na sodišču povedal tožilec Joshua Hanna. Poroti so med sojenjem predvajali tudi posnetek iz leta 2012, v katerem zdaj 19-letno dekle zaupa policistom, da se je je Brabham neprimerno dotikal, ko je bila stara komaj 6 let. Kot se dekle spomni, je med vožnjo, ko se je je neprimerno dotikal, jokalo. Postalo ji je slabo in je pobruhala svoja oblačilca, nato je bila gola. »Tolažil naj bi me, pa se me je neprimerno dotikal,« je dejala. »Videti je bilo, da sem jokala, ker mi je bilo slabo, a sem jokala, ker se me je tako dotikal.« Skušala naj bi oditi stran od njega čim hitreje.

Po izjavah dekleta sodeč, so se zlorabe dogajale štiri leta, med njenim 6. in 10. letom, a Brabham vztraja, da je nedolžen. Med letoma 2003 in 2007 naj bi se zgodilo pet takšnih incidentov.

Sodnik Brad Farr je svojo odločitev, da mora Brabham za 2 leti in 3 mesece v zapor, pospremil z izjavo, da Brabham ni pokazal niti malo obžalovanja za zločin, ki ga je storil. »Sebe in svojo družino ste osramotili,« je, kot poročajo britanski mediji, dejal ob izreku sodbe. »Vaša družina je zelo znana, predvsem glede na funkcijo, ki jo je opravljal vaš oče. Bili ste na položaju, ko so vam ljudje zaupali in to ste zlorabili na najbolj grozen način.«

54-letni Brabham je sicer drugorojenec pokojne dirkaške legende, Jacka Brabhama. Tudi sam je bil profesionalni voznik. Njegov pokojni oče je zaslovel v poznih 50. letih preteklega stoletja, ko se je z novozelandskih in avstralskih dirkališč prestavil na britanska. Postal je prvak v Formuli 1 v letih 1959, 1960 in 1966, nato pa se je v 70. letih upokojil in vrnil v Avstralijo. V zgodovino se je vpisal kot mož, ki mu je uspelo osvojiti naziv z lastnim dirkalnikom. Maja 2014 je po dolgem boju z boleznijo jeter umrl star 88 let.

Gary Brabham ima še dva brata, Geoffa in Davida; z dirkanjem so se ukvarjali vsi trije. Gary je skušal leta 1990 vstopiti v svet Formule 1, a ni bil uspešen.

Jack Brabham
Jack Brabham FOTO:

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400