Moskisvet.com
Pri Schumacherjevih se vsi še kako dobro zavedajo, da nikoli več ne bo tako, kot je bilo.

Novice

Še en udarec za družino Schumacher

Ma.K.
28. 07. 2016 08.33
39

Dve leti in pol sta minili, odkar se je sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 Michael Schumacher hudo poškodoval med smučanjem v francoskem Meribel. Iz bolnišnice so ga po nekaj mesecih na željo družine premestili v domačo oskrbo, kjer naj bi zanj skrbela 15-članska ekipa zdravnikov in zdravstvenih delavcev. To pa seveda stane, zato naj bi bila soproga Corinna prisiljena v razprodajo družinskega imperija. Trenutno je naprodaj Schumacherjev mercedes!

Pri Schumacherjevih se vsi še kako dobro zavedajo, da nikoli več ne bo tako, kot je bilo.
Pri Schumacherjevih se vsi še kako dobro zavedajo, da nikoli več ne bo tako, kot je bilo. FOTO: Reuters

Tudi dobri dve leti in pol po tragični nesreči Michaela Schumacherja na neurejenem delu smučišča v Maribelu v Franciji je njegovo zdravstveno stanje še vedno zelo slabo, čeprav informacij, kako je z njim, njegova družina, tiskovna predstavnica, zdravniki ter vsi drugi, ki so ga kdaj obiskali, ne dajejo. Njegova družina naj bi se sicer zavedala resnosti situacije, a logično ne mečejo puške v koruzo in vztrajno čakajo na minimalno izboljšanje. Že to naj bi bil, glede na pisanje nemških medijev, namreč pravi čudež. A prizadevanja za ta čudež ogromno stanejo ...

Vse bolj glasno se namreč šušlja, da naj bi bila finančna situacija družine Schumacher precej slaba. Po poročanju nemških medijev naj bi bila družina legendarnega dirkača formule 1 prisiljena prodajati premoženje, ki ga več ne potrebuje. Trenutno naj bi bil tako na prodaj Schumacherjev Mercedes- Benz E 55 AMG Designo, letnik 1998, za katerega želi soproga Corinna iztržiti 120 tisoč evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Michaelova soproga Corinna prodaja vse, česar več ne potrebujejo.
Michaelova soproga Corinna prodaja vse, česar več ne potrebujejo. FOTO: Facebook

Za zdravniško oskrbo mastno plačujejo

Čeprav se družina na vse pretege trudi zase obdržati vse podrobnosti o stanju in zdravljenju sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1, jim to ne uspeva v celoti. Britanski mediji so tako pred nedavnim pisali, da naj bi za rehabilitacijo na Schumacherjevem domu skrbela 15-članska ekipa zdravstvenega osebja, zdravljenje dirkaške legende pa naj bi stalo kar 191.000 evrov na teden.

Pri Schumacherjevih naj bi se sicer vsi še kako dobro zavedali, da nikoli več ne bo tako, kot je bilo. Soproga Corinna si je prizadevala njihov dom preurediti tako, da je prilagojen Michaelovim potrebam v domači oskrbi. Ne le dom, situaciji prilagaja tudi vse ostalo, vključno s premoženjem. Nekaj mesecev po tragični nesreči se je odločila, da proda družinsko zasebno letalo, 'Falcon 2000EX', ki lahko na krovu sprejme največ 8 potnikov in dosega hitrost 920 km/h, posebno pa je zato, ker je rep okrašen z začetnicama imena in priimka priljubljenega dirkača.

Sledila je prodaja družinske vile na Norveškem, sedaj pa naj bi se na razprodaji znašel še mercedes sedemkratnega prvaka v formuli 1. Na družinskem posvetu naj bi Schumacherjevi namreč sklenili, da Michael avtomobila nikoli več ne bo mogel uporabljati, zato je bolje, da ga prodajo, dokler ima še kaj vrednosti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prodajajo vse, česar več ne potrebujejo

Razlog za prodajo premoženja naj ne bi bila finančna kriza družine, temveč dejstvo, da določenih stvari družina Schumacher zaradi situacije, v kateri so se znašli, enostavno ne potrebuje več. Usodnega 29. decembra 2013 se je njihovo življenje namreč za vedno spremenilo in na te spremembe so se očitno začeli prilagajati na vseh ravneh življenja. O tem, da si (še) lahko privoščijo kritje stroškov Michaelove oskrbe, naj bi pričalo tudi dejstvo, da je premoženje Schumacherjevih po pisanju revije Bilanz ocenjeno na 700 milijonov evrov, kar sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 uvršča na drugo mesto lestvice najbogatejših Švicarjev iz sveta tega dirkaškega športa. Pred njim je samo Bernie Ecclestone, čigar premoženje je ocenjeno na 2,8 milijarde evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400