Moskisvet.com
Donald Trump

Novice

Se bodo zaradi Trumpovih las spremenila pravila tuširanja?

A.P.
13. 08. 2020 14.29
0

Lasje Donalda Trumpa imajo zvezdniški status, poleg Trumpovih dejanj pa precej gradiva za medije ponuja tudi njegova pričeska. Zarad težav z lasmi bi lahko zdaj spremenili zakon, saj je Trump izrazi nezadovoljstvo nad regulativo, ki skrbi za varčno ravnanje z vodo.

Po pravilniku iz leta 1992 iz glave prhe v ZDA ne sme priteči več kot 9,5 litra vode na minuto (v povprečju iz odprte pipe steče od 11 do 20 litrov na minuto), kar je po standardih ameriškega predsednika Donalda Trumpa očitno premalo, saj bi lahko zaradi njegovega negodovanja, da voda teče prepočasi, Trumpova administracija že kmalu spremenili zakon, ki dovoljuje večji pritisk vode v ceveh.

Donald Trump iz dneva v dan (negativno) preseneča.
Donald Trump iz dneva v dan (negativno) preseneča. FOTO: AP
Števec laži: Trumpu našteli že 20.000 laži in zavajanj
Preberi še
Števec laži: Trumpu našteli že 20.000 laži in zavajanj

Oddelek za energijo (DEO) je na predlog Trumpa zato vložil zahtevo, da se dovolil večji pretok vode, trenutna omejitev – 2,5 galone vode na minuto – pa da naj velja le za posamezno šobo. Prizadevajo si za spremembo definicije prhe, da bi lahko imel tuš več nastavkov za prho. ''Želite si umiti lase, vode pa ni. Kaj storite? Dlje časa stojite pod tušem? Ne vem za vas, ampak moji lasje morajo biti popolni. Popolni,'' je na Twitterju v svojem slogu zapisal Trump. Seveda so se takoj oglasili okoljevarstveniki, ki se jim zdi ukrep nepotreben in potraten. Okoljevarstvenik Andrew deLaski je dejal, da je predlog ''bedast''. V primeru petih ali več šob ''lahko porabimo med 38 in 57 litri vode na minuto,'' je pojasnil. Predlog bi lahko tako sodno izpodbijali, v primeru, da gre v nadaljnjo obravnavo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342