Moskisvet.com
Michael Schumacher

Novice

Nekdanji šef Ferrarija obiskal Schumacherja in izdal, kako je z njim

N.J.
28. 10. 2015 13.27
69

Prijatelj nekdanjega dirkača formule ena, legendarnega Michaela Schumacherja, je spregovoril o njegovem zdravstvenem stanju. Razkril je, da upanje, da bi okreval, ostaja.

Michael Schumacher
Michael Schumacher FOTO:

Ross Brawn, ki je včasih vodil moštvo Ferrarija pri formuli 1 v času nemške dominance, je za medije povedal, da občasno obišče Michaela, da vidi, ali je kaj bolje in kako se počuti.

Michael in Corinna Schumacher - 1
Michael in Corinna Schumacher - 1 FOTO: Profimedia

Brawn pravi, da je Michaela nedavno obiskal. »Z njegovo družino ohranajm stike, ampak se trudimo vzdrževati nekakšno ravnovesje in ne grem, če se ne napovem ali če je v bolečinah,« je izjavil. »Nekajkrat sem se oglasil, njegova žena me občasno pokliče in mi pove, kaj je novega. Vsak dan molim, da bi okreval do stanja, ko ... Počasi je, a upanje ostaja,« je dodal in poudaril, da je Schumacher zanj največja dirkaška legenda vseh časov.

Zdravlljenje Schumacherja naj bi stalo že okoli 15 milijonov dolarjev. Njegovo premoženje naj bi se vsak teden zdravljenja v domačem okolju zmanjšalo za okoli 100 tisočakov.

Schumacher se je hudo poškodoval med smučanjem, ko je nerodno padel in z glavo udaril v kamen. Legendarni voznik je 159 dni preživel v komi, nato pa so ga prestavili v Lozano v rehabilitacijsko kliniko. Zdaj doma nadaljuje z zdravljenjem, oporo pa mu ves čas nudi soproga Corrina.

Za 46-letnika skrbi 15-članska zdravniška ekipa, ki mu zagotavlja oskrbo 24 ur na dan, v času, ko je bil v komi, pa naj bi izgubil četrtino svoje teže, tako da naj bi tehtal le 42 kilogramov. Izguba teže v takšnem primeru je sicer povsem običajna, mišice pa oslabijo.

KOMENTARJI (69)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497