Moskisvet.com
Britanski mediji so tako pred nedavnim pisali, da naj bi zdravljenje dirkaške legende stalo kar 191.000 evrov na teden, njegova družina pa naj bi za oskrbo v prvih dveh letih od nesreče zapravila že 15 milijonov evrov.

Novice

Schumacherjeva menedžerka jasna: »Situacija v družini je težka!«

Ma.K.
07. 07. 2016 08.16
35

Dve leti in pol minevata od hude nesreče sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja. Vse od takrat javnost ugiba o resničnem zdravstvenem stanju 47-letne dirkaške legende. Njegova menedžerka in tiskovna predstavnica Sabine Kehm je na nedavnem dogodku javnosti znova ponudila nekaj skopih informacij o njegovem stanju.

Britanski mediji so tako pred nedavnim pisali, da naj bi zdravljenje dirkaške legende stalo kar 191.000 evrov na teden, njegova družina pa naj bi za oskrbo v prvih dveh letih od nesreče zapravila že 15 milijonov evrov.
Britanski mediji so tako pred nedavnim pisali, da naj bi zdravljenje dirkaške legende stalo kar 191.000 evrov na teden, njegova družina pa naj bi za oskrbo v prvih dveh letih od nesreče zapravila že 15 milijonov evrov. FOTO:

O zdravljenju nekdanjega nemškega dirkača v formuli 1 Michaela Schumacherja je bilo napisanega že veliko. Njegova tiskovna predstavnica Sabine Kehm občasno stopi pred javnost in vsaj nakaže, kako je z njim, čeprav konkretnih informacij ni. Podobno se je zgodilo tudi pred dnevi, ko je Kehmova o tej temi spregovorila v okviru medijskega dogodka v Frankfurtu pred dobrodelno nogometno tekmo v čast Michaelu Schumacherju.

»O Michaelovem zdravstvenem stanju vam ne morem in ne želim povedati nič podrobnega. Spoštovati je treba odločitev njegove družine, da o njegovem stanju ne govori v javnosti. Drugače žal ne gre,« je na vprašanje o zdravstvenem stanju nekdanjega dirkača odgovorila njegova dolgoletna menedžerka in družinska predstavnica za stike z javnostmi. »Vendarle pa želimo Michaelu v čast in veselje nadaljevati  večino projektov, pri katerih je nekoč tako rad sodeloval, saj nam daje vedeti, da si to želi. Če bi lahko, bi danes zagotovo sedel tukaj z nami, bilo bi zelo zabavno.«

Corinna Schumacher naj bi bila nenehno ob svojem soprogu Michaelu.
Corinna Schumacher naj bi bila nenehno ob svojem soprogu Michaelu. FOTO: Profimedia

V nadaljevanju je Kehmova pojasnila še, da si Michaelova družina ne želi, da bi se njegovi načrti kar razblinili, zato z veseljem priskoči na pomoč pri organizaciji dogodkov, ki se jih je z veseljem udeleževal nekdanji dirkač. »A razumeti morate, da je situacija v družini trenutno tako težka, da ne morejo dati nikomur vpogleda v njihovo intimno sfero.« Na prireditvi sta ob tej priložnosti za javnost poleg menedžerke spregovorila še košarkarski zvezdnik Dirk Nowitzki in nemški strokovnjak formule 1 Heiko Wasser.

Vsega ne morejo skriti pred javnostjo

Čeprav se družina na vse pretege trudi zase obdržati vse podrobnosti o stanju in zdravljenju sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1, jim to ne uspeva v celoti. Britanski mediji so tako pred nedavnim pisali, da naj bi zdravljenje dirkaške legende stalo kar 191.000 evrov na teden, njegova družina pa naj bi za oskrbo v prvih dveh letih od nesreče zapravila že 15 milijonov evrov. Za zdaj si kritje stroškov še lahko privošči, saj naj bi bilo premoženje hudo poškodovanega dirkača po pisanju revije Bilanz ocenjeno na 700 milijonov evrov, kar Schumija uvršča na drugo mesto lestvice najbogatejših Švicarjev iz sveta formule 1. Pred njim je samo Bernie Ecclestone, čigar premoženje je ocenjeno na 2,8 milijarde evrov.

Jasno je, da je tudi dobri dve leti in pol po tragični smučarski nesreči Schumacherja v Maribelu v Franciji njegovo zdravstveno stanje še vedno zelo slabo, čeprav informacij, kako je z njim, njegova družina, tiskovna predstavnica in zdravniki ter vsi drugi, ki so ga kdaj obiskali, ne dajejo. Za rehabilitacijo na njegovem domu skrbi 15-članska ekipa zdravstvenega osebja, ki ostaja optimistična, čeprav je Luca Montezemolo pred meseci izjavil, da ima "novice o Schumacherju, a žal ne dobrih". Te izjave Schumacherjeva predstavnica za javnost nikoli ni želela komentirati.

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400