Moskisvet.com
Ryan Reynolds

Novice

Ganljiv zapis Ryana Reynoldsa, zaradi katerega mnogi točijo solze

V.H.
19. 04. 2024 11.08
0

Ameriška revija Time je objavila seznam najvplivnejših osebnosti leta 2024, med katerimi je tudi Michael J. Fox, ki se ga lahko spomnimo po legendarnih filmih in serijah, kot so Nazaj v prihodnost, Družinske vezi, Vsi županovi možje in še in še. Poleg tega, da je vsem dobro poznan kot izjemen igralec, je za mnoge več kot samo to.

Pisatelj, producent, aktivist je namreč že v zgodnjih letih prejel diagnozo – Parkinsonova bolezen. Star je bil komaj 29 let, a je dokazal, da je neustavljiv borec, saj je našel svoje novo poslanstvo. Tako danes navdihuje mnoge in hodi po poti, ki jo je moral nekoliko prilagoditi svojim korakom. O njem je zelo lep in iskren zapis napisal igralec Ryan Reynolds, ki se je s svojimi besedami dotaknil številnih, marsikdo pa je verjetno potočil tudi kakšno solzo ali pa mu tiho pri sebi prikimal. Njegove besede namreč v sebi nosijo čudovito sporočilo, ki bi ga moral slišati vsak. In to večkrat. 

Michael J. Fox
Michael J. Fox FOTO: Profimedia

"Ta človek mi veliko pomeni. In vem, da ti veliko pomeni ... Poznam Michaela J. Foxa. Prekleto dobro ga poznam. Smešen je. Topel je. Je čeden in izjemno pameten. Pa tudi veliko pada. Ne samo zato, ker ima Parkinsonovo bolezen. Velikokrat pade, ker se ne boji leteti," poudarja Ryan Reynolds, ki je Michaela J. Foxa spoznal pred 17 leti. 

"Bilo bi premalo, če bi ga preprosto označili za največjega zagovornika raziskav Parkinsonove bolezni na planetu. On je nekdo, ki je mojemu očetu in milijonom drugih pomagal, da se niso počutili čisto sami."

Poznate simptome bolezni, ki prizadene več kot 10.000 Slovencev?
Preberi še
Poznate simptome bolezni, ki prizadene več kot 10.000 Slovencev?

Michael J. Fox je oblikoval življenja mnogih, še zapiše v nadaljevanju, a ne samo kot filmska zvezda s svojim edinstvenim humorjem in šarmom, ampak kot vsota vseh čudovitih delčkov, ki jih premore, in še toliko drugih. 

"Lani sem z 8-letno hčerko gledal Nazaj v prihodnost. Postal je njen najljubši film. In za zdaj je to dovolj zame – in zanjo. Še en otrok iz ene generacije vidi to, kar sem videl jaz. Vem, kakšno srečo imam, da Mika imenujem prijatelj. Še vedno ne ve, da ga poznam," je zapisal Raynolds, ki v nadaljevanju prav tako poudari, da svoje hčerke nima namena učiti, naj bo takšna kot Mike, ampak ... "Moram jo naučiti, da je v redu, če veliko pada. To je absolutno najboljši način, da veste, da letite."

Ves čas mu stoji ob strani, a bolni igralec bi odpustil ženi, če bi ga ta zapustila
Preberi še
Ves čas mu stoji ob strani, a bolni igralec bi odpustil ženi, če bi ga ta zapustila

Torej, Michael J. Fox je eden od 100 najvplivnejših ljudi leta 2024, saj je s svojo odločnostjo, strastjo in predanostjo lahko navdih za vse nas. Veliko je naredil za bolnike s Parkinsonovo boleznijo, hkrati pa je vzor in simbol upanja za vse, ki se spopadajo s takšnimi in drugačnimi preizkušnjami življenja. 

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: Time.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382