Moskisvet.com
Pussy Riot

Novice

Ruska policija ponovno aretirala članice Pussy Riot 

U.K.
31. 07. 2018 08.58
2

In to le nekaj sekund po izpustitvi iz zapora.

V ponedeljek so policisti iz zapora izpustili članice punk skupine Pussy Riot (Veronika Nikulshina, Olga Kuracheva and Olga Pakhtusova), ki so bile skupaj s Pjotrom Verzilovom aretirane zaradi vdora na nogometno igrišče med finalno tekmo svetovnega prvenstva v nogometu. Obsojene so bile na 15 dni zapora in triletno prepovedjo obiska športnih dogodkov.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vendar jih je policija čakala pred vrati in jih aretirala v trenutku, ko so zapustile zapor. Le nekaj sekund po tem, ko so prestopile prag zapora, so jih policisti že strpali v avtomobile. Na novinarska vprašanja policisti za enkrat niso odgovarjali, tako da ni prav znano zakaj so jih aretirali.  

Tako kot dekleta je bil po izpustitvi aretiran tudi Pjotr Verzilov, ki je bil v drugem zaporu v bližini stadiona Lužniki. Četverica je dejala, da so vdrli na igrišče v protest predsedniku Putinu. Zahtevajo izpustitev političnih zapornikov in prepoved aretacij na mirnih protestih. Skupina Pussy Riot je znana po svojih protivladnih dejanjih, še posebej jim gre v nos predsednik Putin, ki ga smatrajo za tirana.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400