Moskisvet.com
Ansambel Poljanšek

Novice

Umrl je legendarni slovenski glasbenik

E.R.
23. 05. 2024 07.16
0

V 72. letu je izgubil boj s težko boleznijo.

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Po poročanju slovenskih medijev je k večnemu počitku legel Rudi Poljanšek, legendarni slovenski glasbenik, harmonikar, avtor in član Ansambla Poljanšek. V 72. letu starosti je izgubil sicer kratek, a težek boj s hudo boleznijo. Ta je bila tudi glavni krivec za to, da so morali jubilejni koncert ob 50-letnici delovanja dvakrat prestaviti. Odviti bi se namreč moral 11. maja, organizatorji in družinski člani pa so se zaradi zdravstvenega stanja glasbenika odločili, da ta termin prestavijo na september, poročajo na Siol.net.

Umrl je kapitan Titanika
Preberi še
Umrl je kapitan Titanika

Rudi Poljanšek se je rodil 13. januarja 1953. Prvo skladbo je napisal leta 1964, ko je obiskoval peti razred osnovne šole, besedilo zanjo pa je ustvaril njegov brat Danilo. Skupaj s svojima bratoma Danilom in Mirom je leta 1971 ustanovil ansambel, za katerega je ustvaril skoraj 50 izvirnih skladb, je poročal Veseljak.

Svet športa ovit v črnino: Umrl je svetovni rekorder
Preberi še
Svet športa ovit v črnino: Umrl je svetovni rekorder

Leta 1980 je slovenski glasbenik z ansamblom posnel prvo televizijsko oddajo, osem let pozneje pa se je resno začel posvečati komponiranju. V zadnjih letih je poleg igranja na harmoniko veliko časa namenjal tudi slikanju.

Ob njegovi smrti so se preminulemu glasbeniku poklonili tudi preostali člana ansambla, v objavi na družbenem omrežju Facebook pa so pod skupno fotografijo zapisali:

Umrl je še tretji tekmovalec iz šova Ljubezen po domače
Preberi še
Umrl je še tretji tekmovalec iz šova Ljubezen po domače

"Težko je in boli, ko te taka legenda, kot si ti, Rudi, zapusti. V srcu vedno boš zapisan in tvoje melodije, ki jih bomo še bolj srčno igrali ter s ponosom prenašali na naslednje rodove. Premalo je beseda HVALA, Rudi, za vse nasvete, spodbude, melodije, šale in preživeti čas v naši družbi. Našemu Sandiju in družini pa ostali člani izrekamo iskreno sožalje. Počivaj v miru ..."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470