Moskisvet.com
Motobot Yamaha - 1

Novice

Bodo tako nadomestil Lorenza in Rossija?

N.J.
03. 11. 2015 08.27
3

Izdelali so robota, ki lahko po dirkališčih vozi z visoko hitrostjo. Pri Yamahi trdijo, da ga bodo uporabljali za izboljšave na področju zagotavljanja večje varnosti dirkačev, poleg tega projekt vključuje novo tržno nišo.

Motobot Yamaha - 2
Motobot Yamaha - 2 FOTO: Arhiv proizvajalca
Motobot Yamaha - 3
Motobot Yamaha - 3 FOTO: Arhiv proizvajalca

Podobne robote bi namreč lahko uporabljali tudi pri testiranju avtomobilov, ki omogočajo avtonomno vožnjo. Robota so pri Yamahi poimenovali Motobot. Podrobnosti še ne želijo razkrivati, kot pravijo, pa robot lahko popolnoma sam vozi motor, in to tudi pri visokih hitrostih, okoli 200 km/h. »Je popolnoma avtonomni motoristični humanoidni robot, ki smo ga prilagodili za vožnjo na Yamahinih motorjih in s pomočjo robotske tehnologije,« do sporočili. Asistenca človeka ni potrebna, čeprav vožnja motorja zahteva usklajenost kompleksnih gibov, vsi gibi pri tem robotu pa so popolnoma usklajeni in vse deluje izjemno natančno, še zatrjujejo pri podjetju.

Motobot Yamaha - 1
Motobot Yamaha - 1 FOTO: Arhiv proizvajalca

Kot so še pojasnili, želijo aplicirati njihovo osnovno tehnologijo in znanje v proces izdelave napredne varnostne tehnologije in podporne tehnologije voznika ter vse skupaj vpeljati v naše tekoče posle, hkrati pa to uporabljati tudi pri novih, pionirskih proizvodih. Cilj je v prvi vrsti izboljšati varnost vožnje motociklov.

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497