Moskisvet.com
Robert Downey Jr.

Novice

Ne boste verjeli, kaj je delal, preden je postal igralec

M.S
23. 02. 2024 05.00
0

Robert Downey Jr. je ameriški igralec, katerega oče, režiser Robert Downey, ga je že v zgodnjih letih vpeljal v filmsko industrijo. Preden se je začel pojavljati na gledaliških odrih in televizijskih platnih, je opravljal različna dela. Med drugim je delal tudi v trgovini s čevlji, a so ga kmalu odpustili.

Ameriški igralec Robert Downey Jr. je pred svojo uspešno kariero v Hollywoodu opravljal več različnih služb. Raziskali smo, katera dela je igralec opravljal pred uspešno filmsko kariero. "Delal sem v trgovini s sendviči. Prav tako sem delal v trgovini s čevlji, a sem imel težave z lepljivimi prsti in so me po dveh tednih odpustili," je razkril na mednarodnem filmskem festivalu v Santa Barbari v intervjuju za revijo People. Dodal je tudi, da je delal v različnih klubih, gledališčih in kot voznik.

Robert Downey mlajši in Robert Downey starejši
Robert Downey mlajši in Robert Downey starejši FOTO: AP
Slavni igralec priznal: Bil sem serijski masturbator
Preberi še
Slavni igralec priznal: Bil sem serijski masturbator

Downey Jr. je sin pokojnega režiserja Roberta Downeyja, ki je leta 1970 režiral film Pound, v katerem je njegov sin prvič nastopil petih letih. V naslednjih letih se je začel pojavljati na mnogih gledaliških odrih. Do sredine devetdesetih let je že igral v filmih z večjimi proračuni in znanimi imeni, kot so Chances Are s Cybill Shepherd in Ryanom O'Nealom ter Air America z Melom Gibsonom. Ob sočasnem vzponu kariere in medijske prepoznavnosti pa so se pojavile številne težave. Proti koncu desetletja pa je postal prava medijska senzacija zaradi več aretacij.

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr. FOTO: Profimedia
Posnel se je med akcijo, zdaj ga primerjajo s slonovim rilcem
Preberi še
Posnel se je med akcijo, zdaj ga primerjajo s slonovim rilcem

Prvič je bil aretiran leta 1996 zaradi vožnje pod vplivom alkohola, pri čemer so v njegovem vozilu našli tudi druge droge. Zaradi kršitev pogojnega izpusta je bil leta 1999 obsojen na tri leta zapora. Odslužil je 15 mesecev, poleg tega pa je moral prestati še pogojno in preizkusno obdobje. V tujih intervjujih je večkrat poudaril, da je bilo to obdobje eno izmed najtežjih v njegovem življenju. 

V zaporu se je moral naučiti, kako biti čim manj izstopajoč. "Dokler si pripravljen škodovati, je malo verjetno, da boš tarča. Res je razlika med tem, da se obnašaš, kot da si pripravljen škodovati, in biti pripravljen delati škodo," je o zaporniški kulturi zaupal igralec.

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr. FOTO: Reuters
Lepotica je brez sramu pokazala svojo golo fotografijo
Preberi še
Lepotica je brez sramu pokazala svojo golo fotografijo

Vsi oboževalci Roberta Downeya Jr., ne zamudite družinskega filma Dolittle, ki bo v soboto, 24. februarja, ob 20. uri na POP TV. Epska upodobitev zgodbe o slavnemu doktorju, ki se lahko pogovarja z živalmi. Tega bo tokrat upodobil Robert Downey Jr., v filmu pa ga obkrožajo tudi drugi zvezdniški obrazi in glasovi. Po tem, ko je pred sedmimi leti izgubil ženo, se ekscentrični doktor John Dolittle, slavni zdravnik in veterinar kraljice Viktorije Britanske, umakne pred svetom za visoke zidove graščine, družbo pa mu delajo le eksotične živali. Ko pa mlada kraljica hudo zboli, se mora Dolittle odpraviti na epsko pustolovščino na mitičen otok, da bi našel zdravilo, pri tem pa si povrne duhovitost in pogum, ko naleti na stare nasprotnike in odkrije čudežna bitja.

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: Fox News.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390