Moskisvet.com
Oče Superman

Novice

Resnični Superman – oče poletel čez ograjo, da bi rešil utapljajočega sina

A.P.
26. 06. 2019 12.20
3

Iz Palm Beach (ZDA) prihaja dramatični posnetek varnostne kamere, ki je ujela očeta, ki reši enoletnega otroka, potem ko je ta padel v bazen.

Po spletu je zaokrožil posnetek varnostne kamere, na katerem Albert Passavanti reši utapljajočega otroka. Rocco je tipičen malček – hiter, zvedav in neplavalec.

Passavanti je z družino užival na počitnicah v Palm Beachu na Floridi, ko se je skoraj zgodila tragedija. Njegov 1,5-letni sinček, ki ne zna plavati, se je dokopal do roba bazena in skušal prijeti napihljivo žogo, pri tem pa telebnil v vodo. Njegov oče je medtem sedel nekaj metrov proč, a se v isti sekundi, ko je sin padel v vodo, izstrelil iz stola in v bazen v slogu Supermana skočil preko 120 centimetrske zaščitne ograje, ki je ločila bazen od okolice. Prva njegovo hitro razmišljanje in refleksi so malčku rešili življenje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poteza očeta je še en dokaz več, da imajo starši, ko je to potrebno, supermoči. ''V trenutku dobiš moč Supermana in storiš kar moraš'', je za CNN pojasnil Passavanti. ''Niti na misel mi ni prišlo, da bi šel okoli ograje. Bili sta le točki A in B.'' Čeprav je bila okoli bazena varnostna ograja, pa so se otroci lahko sami prebili do vode. ''Zaščitna vrata delujejo le, ko so zaprta,'' svari Passavanti.

Dveletni deček se igra na grobu svojega očeta
Preberi še
Dveletni deček se igra na grobu svojega očeta

Utopitev je v ZDA po podatkih ameriške akademije za pediatrijo (AAP) najpogostejši vzrok smrti otrok med prvim in četrtim letom starosti. Leta 2017 je v tam zaradi utopitve umrlo kar 1000 otrok. Leta 2018 je svojo hčerko zaradi utopitve izgubi tudi nekdanji alpskih smučar Bode Miller. APP opozarja, da starši majhnih otrok v bližini vode ne izpustijo izpred oči in jih imajo vseskozi na dosegu roke, prav tako priporočajo, da jih opremijo z rokavčki ali rešilnim jopičem in se izučijo postopka oživljanja.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382