Moskisvet.com
Konec ljubezni - 2

Novice

Resnica o ljubezni

N.J.
27. 02. 2015 06.56
20

Velja prepričanje, da so ženske tiste, ki se do ušes zaljubijo, ki bi vse dale za svojega dragega, moški pa so 'mačoti', trdi in nečustveni. Kdo se močneje in večkrat zaljubi – moški ali ženske?

Par
Par FOTO: iStockphoto

Moški se zaljubijo močneje kot ženske, je pokazala nova raziskava s področja partnerskih odnosov. V življenju se moški zaljubijo večkrat kot ženske, je pokazala britanska raziskava, ki jo je opravil inštitut za psihoterapijo. V raziskavo je bilo vključenih 2.000 odraslih oseb, ki so jim postavljali vprašanja s področja partnerstva. V odgovorih je več kot polovica moških razkrila, da so v življenju ljubili več kot le eno žensko, medtem ko jih je med ženskami podobno priznalo manj kot polovica. 47 odstotkov žensk je dejalo, da so v življenju ljubile le enega moškega, medtem ko je bil odstotek moških s takšno izkušnjo manjši – le 39 odstotkov.

Konec ljubezni - 2
Konec ljubezni - 2 FOTO: iStockphoto

5 odstotkov moških in žensk je sicer dejalo, da se v življenju še niso tako zaljubili, da bi izgubili glavo, večina teh pa je mlajših od 24 let, kar pomeni, da imajo še veliko časa, da takšno ljubezen izkusijo, doživijo. Kar tri četrtine vprašanih je odgovorila, da so trenutno v resni zvezi, v kateri so srečni, a večina neporočenih dvomi, da bodo skupaj ostali do poroke ali dlje.

Le 3 odstotki vprašanih so se v zvezo s partnerjem spustili po spolnem odnosu, medtem ko tretjina napravi korak naprej šele po tem, ko spozna družino bodočega partnerja, 20 odstotkov pa za začetek zveze šteje komaj, ko na glas sliši izrečeno 'ljubim te'.

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497