Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

''Rešite koga drugega'': 30-letnik se je žrtvoval za druge

A.P.
31. 03. 2020 08.38
1

Pandemija koronavirusa je spisala že kar nekaj neverjetnih zgodb, in tudi ta sodi v to kategorijo, čeprav je zelo tragična, a po drugi strani priča o veličini človeka. 30-letni Britanec, ki se je boril z levkemijo, se je namreč odpovedal zdravniški pomoči in zdravilom, potem ko je zbolel za covid-19, da bi lahko z denarjem za njegovo zdravljenje rešili nekoga, ki ima možnost preživetja.

30-letni Britanec Liam Downing, ki je bil priljubljen DJ, je pred dnevi izgubil bitko z neozdravljivo levkemijo, potem ko se je okužil še z novim koronavirusom. Ko so ga zaradi simptomov virusa v bolnišnici sprejeli 16. marca, je mladenič iz Middletona (Leeds) kmalu izvedel za diagnozo. Isti teden so mu zdravniki sporočili, da ne morejo storiti nič več v borbi z rakom kostnega mozga, s katerim se je boril zadnji dve leti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Medicinski sestri pred prvo izmeno dejali, naj sestavi oporoko
Preberi še
Medicinski sestri pred prvo izmeno dejali, naj sestavi oporoko

Mladi Britanec se je 21. marca odločil, da neha jemati zdravila, saj ni želel še dodatno bremeniti državnega zdravstvenega sistema (NHS), poroča njegova družina. Dejal je, da želi, da z denarjem za njegovo zdravljenje rešijo življenje nekoga drugega. Bitko z levkemijo in koronavirusom je izgubil 27. marca, pet dni za tem, ko je praznoval 30. rojstni dan, ki ga je slavil kar v bolnišnici, obkrožen z družino, potem ko so člani dobili posebno dovoljenje za obisk.

Medicinska sestra storila samomor, ker je okužila druge
Preberi še
Medicinska sestra storila samomor, ker je okužila druge

Njegova sestra Laura je upala, da bo živel vsaj še nekaj mesecev, saj je njen brat naredil seznam. Na njem je bila tudi vožnja z avtobusom v svojem rodnem Leedsu, saj prej tega ni nikoli storil. ''Z levkemijo se je boril zadnji dve leti, in pretekli teden so nam zdravniki sporočili, da mu ne morejo več pomagati.'' Kljub bolečini in koronavirusu je po besedah sestre vse do zadnjega ohranjal svoj značilni nasmeh na obrazu. ''Tako neverjetno ponosna sem nate, Liam! Dolgo si se boril kot lev, a zdaj je napočil čas za počitek. Zdaj si brez bolečin. Presrečna sem za najine trenutke, polne smeha. Vedno jih bom nosila v srcu. Bil je najboljši brat in stric, ki si ga človek lahko zamisli. Vedno te bomo imeli radi, Liam. Dobro spi, razpri krila in poleti visoko, brat moj,'' se je Liamu poklonila sestra Laura.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382