Moskisvet.com
Oscar Pistorius in Reeva Steenkamp - 2

Novice

Kaj je Reeva zapisala v zadnjem sporočilu

A.M.
27. 02. 2013 11.08
45

Zadnje SMS-sporočilo tragično umrle manekenke razkriva ironično usodo. Steenkampova v usodni noči ni nameravala prespati pri Oscarju.

Reeva Steenkamp
Reeva Steenkamp FOTO: Reuters Video
’’Živijo, preveč sem utrujena in vožnja je predolga. Ponoči bom prespala pri Oscarju. Se vidimo jutri,’’ je bilo zadnje Reevino sporočilo, ki ga je poslala prijateljičinemu očetu. Pet ur pozneje jo je Oscar Pistorius ubil s tremi streli skozi vrata kopalnice. ’Bladeruner’ trdi, da jo je zamenjal z vlomilcem, tožilci trdijo, da je Reeva umrla zaradi ljubosumja.

Zadnje sporočilo je poslala očetu najboljše prijateljice, pri kateri je živela, ko je bivala v Johannesburgu. Cecil Myers je bil njen tako imenovani ’Joburg’ oče (oče iz Johannesburgu), medtem ko so Reevini starši živeli v 1100 kilometrov oddaljenem Port Elizabethu. ’’Z vsemi tremi (Reeva in njegovi dve hčerki Kim in Gina) smo imeli dogovor, da mi pošljejo SMS-sporočilo, če ne bodo prenočile doma. Reeva mi je zvečer poslala sporočilo, vendar ni dočakala jutra. Ponoči me tlačijo more in nenehno mislim, kako prestrašena je morala biti. To je moralo biti grozno! To je bilo zadnje sporočilo z njenega telefona, okrog desetih, pol enajstih zvečer – takrat, ko mi dekleta običajno pošljejo tovrstna sporočila,’’ je skrušen povedal Myers. Grozno novico so jim sporočili zgodaj zjutraj, Cecil pa je moral identificirati njeno truplo ’’Na srečo mi je bil sin v veliko oporo, ker sem se zlomil. Nikoli ne bom pozabil, kako je bila videti. Bilo je tako grozno, da nisem bil sposoben voziti nazaj domov.’’

Oscar Pistorius trdi, da je Reevo zamenjal za vlomilca.
Oscar Pistorius trdi, da je Reevo zamenjal za vlomilca. FOTO: Reuters

Tožilci preiskujejo njen mobilni telefon, saj bo mogoče razkril njeno gibanje v usodni noči. ’’Le dve osebi vesta, kaj se je zgodilo, in to sta Oscar Pistorius in Bog. Ni pomembno, koliko denarja ima in kako dobra je njegova odvetniška ekipa, do konca življenja bo živel s posledicami, če bodo odvetniki lagali v njegovem imenu. Če govori resnico, mu bom nekoč morda odpustil, v nasprotnem primeru pa mora trpeti,’’ je povedal oče umorjene Barry Steenkamp.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!
 

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400