Moskisvet.com
Rdeče in belo vino

Prehrana

Rdeče ali belo vino? Katerega imate raje in kaj izbira pove o vas?

A.P.
04. 06. 2019 06.47
0

Imate raje rdeče ali belo vino? Katerega izberete v petek zvečer? Ko belo ali rdeče vino izbiramo k hrani, dileme ni, vsaj ne, če želimo, da dopolni hrano. Znano je namreč, da se bela vina priležejo k lažji hrani z bolj nežnimi okusi, strukturnejšo rdeča vina pa k močnejšim jedem bolj polnih okusov. Kaj pa izbira enega ali drugega pove o vas? Kot je pokazala nedavna raziskava, zelo veliko!

Ljubitelje vina najpogosteje delimo na tiste, ki imajo raje rdeče vino in tiste, ki imajo raje belo vino. Izbira je seveda stvar okusa vsakega posameznika, raziskava podjetja Coravin pa je pokazala, da razkrije veliko o značaju človeka.

Da bi ugotovili, kakšna je glavna razlika med ljubitelji rdečega in belega vina, so ''zaslišali'' 2000 odraslih Američanov, ki v povprečju spijejo štiri kozarce vina na teden.

Katerega pa naročite vi?
Katerega pa naročite vi? FOTO: Dreamstime

Raziskava je pokazala, da so ljubitelji rdečega vina za steklenico vina pripravljeni plačati nekoliko več, in sicer 2,70 evra (3 ameriške dolarje). Medtem ko so ti v povprečju zanjo pripravljeni odšteti 36 evrov (40 ameriških dolarjev), ljubitelji belega vina v povprečju za steklenico plačajo 33 evrov (37 dolarjev).

Raziskava je pokazala, da so ljubitelji rdečega vina večji oboževalci serije Igra prestolov.
Raziskava je pokazala, da so ljubitelji rdečega vina večji oboževalci serije Igra prestolov. FOTO: Profimedia

Več ljubiteljev rdeče kapljice se smatra za ljubitelja vina, in sicer 45 odstotkov v primerjavi z 31. Tisti, ki imajo raje rdeče vino, zase pravijo, da so skromni, organizirani in imajo avanturistično žilico, ljubitelji belega pa se imajo za radovedne, sarkastične in perfekcioniste.

Samo en kozarec na dan ima lahko usodne posledice
Preberi še
Samo en kozarec na dan ima lahko usodne posledice

Ljubitelji rdečega vina najraje poslušajo jazz glasbo, so bolj jutranji ljudje, introvertirani in ljubitelji psov, medtem ko so tisti, ki raje izberejo belo kapljico, nočne ptice, raje poslušajo punk, so ekstravertirani in ljubitelji mačk.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382