Moskisvet.com
Slovenija- Črna gora - 10

Novice

Razočarani nad sojenjem, slovenski navijači še vedno z upanjem zrejo proti Varaždinu

STA/J.V.
18. 01. 2018 08.13
0

Prepričljiva zmaga moške rokometne reprezentance nad Črno goro, ki je Sloveniji zagotovila napredovanje v drugi del evropskega prvenstva na Hrvaškem, je bila pričakovana med slovenskimi navijači, ki so v sredo prišli v zagrebško Areno. Splošno razočaranje nad sojenjem očitno ni uničilo navijaškega optimizma pred nadaljevanjem prvenstva v Varaždinu.

Slovenija- Črna gora - 10
Slovenija- Črna gora - 10 FOTO: Damjan Žibert

Na sredini tekmi se je po podatkih prisotnih novinarjev zbralo približno 3000 slovenskih navijačev. V okolici Arene je bilo pred začetkom videti več manjših skupin, ki so z različnih koncev Slovenije prišle podpret reprezentanco na tekmi proti Črni gori.

Vzdušje je bilo optimistično, a brez evforije in s kančkom priokusa dogajanja s prejšnjih tekem. Nekateri med njimi so tako z napisi izražali svoje razočaranje nad sodniškimi odločitvami, ki naj bi oškodovale Slovenijo.

Slovenijo v drugem delu tekmovanja v Varaždinu, ki leži približno 100 kilometrov severno od Zagreba, čakajo tekme s Španijo, Dansko in Češko. Kljub temu, da v drugi del zaradi bolečega poraza proti Makedoniji in grenkega remija proti Nemčiji prenaša samo eno točko, med slovenskimi navijači ne manjka optimizma. Večja ovira za obisk tekem bo tako razdalja in čas med tednom.

Navijači pred tekmo Slovenija - Črna gora - 7
Navijači pred tekmo Slovenija - Črna gora - 7 FOTO: Damjan Žibert

"Fantje so zame že zmagovalci," je pred tekmo s Črno goro dejala Mirela iz Brežic, ki je komaj govorila, saj je zaradi bučnega navijanja na tekmi z Nemčijo ostala brez glasu. Ni povsem prepričana, ali je Slovenija pravilno ravnala, ko ni zapustila tekmovanja. Pravi, da bo reprezentanco najbrž spremljala tudi na vseh treh tekmah v Varaždinu.

Da bo verjetno spremljal tekme v Varaždinu, je napovedal tudi Andraž z Lavrice. Meni, da bi bila katastrofa, če bi slovenska reprezentanca zapustila tekmovanje zaradi sodniških odločitev na tekmi proti Nemčiji, ko je v "sodniškem podaljšku" ostala brez zmage. Igralci bodo na parketu pokazali, da so močnejši od inštitucij, kot je Evropska rokometna zveza (EHF), je povedal.

"Enkrat bo nekdo moral narediti nekaj, da bi se uprli EHF. Mi se nismo. Bilo bi dobro videti, kaj bi storila organizacija, če bi nekdo zapustil tekmovanje," je povedal Gregor z Iga, ki sicer podpira odločitev o nadaljevanju tekmovanja. Ni prepričan, da bo lahko spremljal vse preostale tekme slovenskih rokometašev.

"Samo naj gremo naprej, da pokažemo, da smo boljši od sodnikov. Igraš, zmagaš, na koncu ti zaploskajo in si heroj," pravi Tim iz Kozine. Odločil se je, da bo gledal vse tekme slovenske reprezentance. Pričakuje, da se bo Slovenija prebila vse do finala.

Igor iz Novega mesta je bil razočaran nad sojenjem na prvih dveh tekmah slovenske reprezentance, a je povedal, da bi bilo absolutno nešportno, če bi reprezentanca zaradi tega zapustila tekmovanje. Ocenil je, da na evropskem prvenstvu morajo soditi najboljši sodniki. Načrtuje, da bo hodil na tekme tudi v Varaždin.

Štirje njegovi someščani pravijo, da v Varaždin ne bodo šli, a so pripravljeni priti na finalno tekmo, v kateri tudi oni vidijo Slovenijo.

"Če bom šel v Varaždin, je odvisno od razpleta prve in druge tekme. Realno nimamo možnosti proti Španiji in Danski. Če bomo dobro prestali ti tekmi, bom prišel na tretjo," pa je povedal Jure iz Ljubljane. Meni, da je bila odločitev RZS, da ostane na tekmovanju, prava, saj tako lahko igralci na parketu dokažejo, da so močnejši od inštitucij, kot je EHF.

Tudi njegov kolega Tilen spominja, da so v športu pogosto nekatere ekipe oškodovane, a "ne smeš pustiti, da ti to pride do živega". "Zdaj moramo zmagati in to bo to," je dejal. Kot je dodal, bo na tribunah tudi v Varaždinu, če bo to dovoljeval čas in denar.

Gašper Marguč Blaž Blagotinšek
Gašper Marguč Blaž Blagotinšek FOTO: Damjan Žibert

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492