Moskisvet.com
Bigfoot je izmišljen!

Novice

Na dan je prišla resnica!

N.J.
08. 04. 2014 11.47
6

Samooklicani 'najboljši lovec na bigfoota na svetu', Rick Dyer, je dolgo trdil, da je našel bigfoota. Po ameriški turneji, na kateri je razkazoval svojo trofejo, je načrtoval še svetovno, kot kaže pa si je premislil. V eni od objav na Facebooku je namreč priznal, da v njegovih trditvah ni samo resnica. "Od tega trenutka naprej bom govoril samo resnico. Nič več laži," je zapisal.

Fantaziranje Ricka Dyerja o obstoju bigfoota se je začelo leta 2012, ko je dejal, da je 6. septembra v San Antoniu v Teksasu odkril in ustrelil mitološko bitje. Na neimenovano univerzo naj bi dal celo analizirati DNK bitja, rezultati analize pa naj bi pokazali, da gre za neznani stvor. V dokaz, da je žival dejansko ubil, je tedaj objavil tudi kratek posnetek izjemno slabe resolucije, ob katerem je trdil, da je na posnetku mogoče videti bigfoota, kako stoji pred njegovim šotorom v gozdnatem okolju San Antonia. "Svinjska rebra, ki sem jih kupil v WalMartu, sem pribil na drevo, on pa je prišel in jih začel jesti z drevesa," je februarja 2013 dejal v intervjuju za KSAT-TV in dodal, da je medtem ko je žival jedla zagrabil telefon in naredil kratek posnetek. Žival je nato odšla, čez kratek čas pa se vrnila in takrat naj bi jo Dyer ustrelil. V enem od intervjujev je Dyer medijem zaupal tudi, da je bigfoot 100-odstotno resničen. "O tem ni nobenega dvoma. V zgodovino se bom zapisal kot najboljši zasledovalec bigfoota na svetu," je še zaključil.Kakor koli že, pa se je sedaj izkazalo, da je bilo vse, kar je imel Dyer v lasti, le gumijast opičji kostum in nič drugega.

Bigfoot je izmišljen!
Bigfoot je izmišljen! FOTO:

"Počasi začenjam dvomiti o avtentičnosti tega bitja," je v času turneje, ko je bigfoot z imenom Hank krožil po Združenih državah Amerike, dejal Dyerjev partner Andew Clancy. "Ko sem soočil Dyerja s svojimi dvomi, mi je vse odkrito priznal. Povedal mi je, da je Hank v resnici lutka, ki jo je izdelalo neko podjetje po njegovem naročilu. Ko sem ugotovil, da je vse skupaj ena velika laž, nisem mogel več sodelovati z Rickom. Iz moralnih in etičnih razlogov."

Hankov ustvarjalec Chris Russel je dejal, da med izdelovanjem Hanka ni vedel, da bo Rick skušal na lutki zaslužiti celo premoženje. Rick mu je namreč zatrdil, da potrebuje za snemanje filma o bigfootu. Z Dyerjem je podpisal tudi dogovor, v katerem je strogo navedeno, da njegovo ime nikoli ne bo prišlo v javnost. "Zaradi dogovora sem moral biti ves ta čas tiho. Dogovorjena sva bila, da v primeru, da kje zasledim 'Projekt Footprint', lahko razkrijem, da sem Bigfoota ustvaril jaz in priznam, da je celotna zgodba o Bigfootu izmišljena," je še priznal Russel. 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 390