Moskisvet.com
Kobe Bryant

Novice

Razglasili dan Kobeja Bryanta. To je datum.

A.P.
13. 08. 2020 10.06
0

Losangeleško okrožje Orange County, kjer je pred tragično smrtjo domoval legendarni košarkar Kobe Bryant, je 24. avgust izbralo za dan Kobeja Bryanta.

Konec januarja je svet šokirala novica o smrti legende košarke Kobeja Bryanta, ki je skupaj s hčerko Gianno in še sedmimi drugimi potniki umrl v nesreči s helikopterjem. Pol leta po njegovi smrti so predstavniki okrožja Orange County, kjer je legenda Los Angeles Lakersov domovala, izbrali dan, posvečen ''Black Mambi,'' kot je bil njegov vzdevek. Izbrali so dan, ki si ga ne bo težko zapomniti – 24. avgust oz. 24. 8., kar simbolizira številki dresa, ki ju je v svoji 20-letni karieri nosil na hrbtu dresa in s katerima je v ligi NBA pustil neizbrisen pečat.

Kobe Bryant se je zapisal v srca mnogih.
Kobe Bryant se je zapisal v srca mnogih. FOTO: Profimedia
''Flu Game'': je bil Jordan tisti večer zastrupljen?
Preberi še
''Flu Game'': je bil Jordan tisti večer zastrupljen?

Ta dan je tudi dan po njegovem rojstnem dnevu (23. 8.). Letos bi Američan praznoval svoj 42. rojstni dan. T. i. Kobe Bryant Day je predlagala vodja uprave Michelle Steel, zaprisežena navijačica Jezernikov. Kot je dejala, je bil Bryant, ki je z družino živel v Newport Beachu, ''dragoceni član naše skupnosti,'' in je s svojo zmagovito mentaliteto ''navdahnil mnoge moške in ženske, da so sledili svojim sanjam in nikoli obupali.'' Namen dneva je spodbuditi ljudi, da nadaljujejo Bryantovo zapuščino, da so torej aktivni člani skupnosti, da pomagajo mladim v stiski, jih motivirajo in živijo po Byantovih besedah, da je ''najpomembnejša stvar, da skušate navdihniti ljudi, da lahko uspejo v čemer želijo.''

Kobe Bryant je celotno kariero preživel pri Los Angeles Lakersih in z njimi večkrat pokoril ligo NBA.
Kobe Bryant je celotno kariero preživel pri Los Angeles Lakersih in z njimi večkrat pokoril ligo NBA. FOTO: Profimedia
Košarkarji, zaradi katerih so morali spremeniti pravila igre
Preberi še
Košarkarji, zaradi katerih so morali spremeniti pravila igre

24.8 je za dan Kobeja Bryanta sicer že leta 2016 izbral tudi mestni svet Los Angelesa.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382