Moskisvet.com
pes v avtu

Novice

Psa pustili v avtu na soncu in prilepili to sporočilo

N.J.
03. 06. 2016 11.16
35

V preteklosti smo bili priče že številnim tragedijam, ko so ljudje v avtomobilu na žgočem soncu pustili bodisi otroka bodisi psa ali katero drugo domačo žival. Ker se pločevina na soncu hitro segreje, je tragičen konec skoraj neizogiben, če se le ne najde kdo, ki v sili razbije steklo in pomaga žrtvi. Tokrat je mimoidoče, ki so zagledali psa, zaklenjenega v avtomobil na parkirišču, čakalo nenavadno sporočilo.

"Prosim, ne razbijte stekla. Vklopljena je klimatska naprava, pes ima vodo in posluša najljubšo glasbo,"  je na list papirja zapisal lastnik psa in obvestilo nalepil na steklo, ko je zapustil vozilo. 

Nenavadno situacijo so mnogi fotografirali in foto dokaze objavili na socialnih omrežjih, zgodba pa je postala viralna in je hitro zaokrožila po svetovnem spletu. Kljub temu, da je lastnik štirinožca ravnal odgovorno, so se sprožile številne debate o ustreznosti njegovega ravnanja. Vsi namreč vemo, da klimatska naprava ne pomaga prav veliko, če skozi steklo naravnost v nas pripeka sonce ... "Ne moremo oceniti, ali je bila žival v nevarnosti ali ne," so zadevo komentirali pri organizaciji, ki skrbi za dobrobit živali RSPCA.

Vsekakor pa velja, naj v parkiranem avtu ne puščamo zaprtega prav nikogar, sploh pa ne otrok, pa čeprav jim pustimo prižgano klimatsko napravo. Vselej naj imajo možnost zapustiti vozilo in naj jih spremlja oseba primerne starosti oziroma naj gredo otroci z vami, kamor koli ste pač namenjeni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497