Moskisvet.com
Čarovniški triki

Novice

Prva uradna šola za čarovnike – postanite diplomirani čarovnik

A.P.
04. 11. 2019 07.52
0

Otroška želja marsikoga od nas je bila, da bi postal čarovnik, in marsikateri ljubitelj dogodivščin Harryja Potterja bi si želel, da bi se tudi sam lahko vpisal na Bradavičarko, šolo za čarovnike in čarovnice, ki je glavni kraj dogajanja v seriji knjig J. K. Rowling o Harryju Potterju. Čeprav navzven ne tako atraktivna, pa uradna šola za čarovnike zdaj obstaja tudi v Franciji.

Čaranja do zdaj nismo enačili z drugimi oblikami umetnosti, kot sta igralstvo in glasba, a to se je zdaj spremenilo. Le Double Fond (kar bi lahko prevedli v ''napačen gumb'') je zvečer očarljiv pariški cafe teater, kjer lahko gostje med uživanjem hrane in pijače uživajo tudi v čarovnijah na odru. No, podnevi se lokal prelevi v šolo za čarovnike.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav lastnik lokala Dominique Duvivier in njegova hčerka Alexandra čarovnije in čaranje tu poučujeta že vse od leta 1988, je čarovniška šola Le Double Fond dosegla status, ki ga nima nobena druga čarovniška šola na svetu – francosko ministrstvo za delo je Le Double Fond namreč priznalo kot uradno čarovniško akademijo. Gre za pomembno priznanje, saj to umetnost čaranja povzdiguje na raven drugih uprizoritvenih umetnosti in čaranje legitimira kot posrednješolsko obliko izobrazbe in ne le kot obliko obšolske dejavnosti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za 18-letnega Thomasa Bioreta je bila prav diploma razlog, da se je vpisal na trimesečni program, namesto da bi se izobrazil za krupjeja. Preden se je pridružil šoli, je čarovniške trike vadil in prakticiral v prostem času. Zdaj 35 ur na teden preživi v kleti restavracije, kjer se uči čarovniških in menedžerskih trikov, zgodovine čaranja ipd. ''Res je zanimivo – dnevi kar bežijo. Čeprav mi vzame veliko časa in imam veliko domačih nalog, čas mineva neverjetno hitro.''

Hiša groze: vstop na lastno odgovornost
Preberi še
Hiša groze: vstop na lastno odgovornost

S tem, ko je z odobravanjem vlade Le Double Fond postal priznana izobraževalna institucija, se je ponudila tudi možnost državnih sredstev za tiste, ki jim je šolnina nekaj manj kot 15.000 evrov nepremostljiva ovira. Če bi torej radi postali diplomirani čarovnik, je čas, da se za nekaj mesecev preselite v Pariz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382