Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Prsni vsadki prestregli kroglo in ji rešili življenje

A.P.
22. 04. 2020 14.07
0

30-letnica se ima svojim silikonskim prsnim vsadkom zahvaliti, da je danes še živa, potem ko so ti spremenili pot krogle skozi prsni koš.

V študiji primera objavljenega v znanstveni publikaciji Sage Medical Journal, so zdravniki opisali, kako so silikonski prsni vsadki spremenili smer krogle proč od vitalnih organov 30-letnice, ki je bila leta 2018 ustreljena v Torontu in ji rešili življenje. Gre za prvi tovrstni primer v medicini, da je (silikonski) prsni vsadek igral ključno vlogo in pacientki rešil življenje, je za CNN pojasnil plastični kirurg Giancarlo McEvenue.

Tako so policisti pokončali igralko iz serije Urgenca
Preberi še
Tako so policisti pokončali igralko iz serije Urgenca

Medtem ko so podrobnosti incidenta, ki je 30-letnico s povečano košarico privedel na operacijsko mizo, še zavite v tančico skrivnosti, pa so zdravniki prepričani, da je bil silikonski tujek kriv za spremembo smeri krogle. Policija med tem še vedno išče storilca, ki je ustrelil žensko, ki je utrpela poškodbe prsnega koša – zlomljeno desno rebro in udarnino pljuč – potem ko jo je med nočnim sprehodom nenadoma zadela krogla. ''Bolnica je dejala, da je hodila po cesti in na levi strani prsnega koša začutila vročino in bolečino, nato pa zagledala kri,'' beremo v študiji, ki je potekala pod vodstvom McEvenueja.

Njeno stanje je bilo ves čas stabilno, saj razen opisanega ni imela drugih notranjih poškodb, strelno rano pa je imela na zgornjem delu leve dojke, kjer je krogla vstopila v telo. ''Strelna rana je bila na levi dojki, toda rebro je imela zlomljeno na desni strani. Krogla je vstopila na levi strani in se preko prsnice prebila do desne dojke ter zlomila rebro,'' je pojasnil McEvenue. Preiskava je pokazala, da je šlo za strel z bližine in da je kroglo levi vsadek preusmeril. Krogla – šlo je primerek kalibra .40 obdanega z bakrom – je sicer predrla oba vsadka, nato pa se ustavila. Če ne bi bilo vsadkov, bi, kot pojasnjujejo raziskovalci, krogla verjetno zadela srca. ''Vsadek se nahaja nad srcem in prsno votlino, zato ji je po vsej verjetnosti rešil življenje,'' piše v poročilu. Ženska je medtem že okrevala, ni pa znano, ali se bo omislila nove silikonske vsadke.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382