Moskisvet.com
Odločil se je za anarhistični življenjski slog.

Novice

Preživel raka, nato storil samomor

M. A.
03. 08. 2018 08.43
1

Marsikdo se ga je na prvi pogled bal, a vsi, ki so z njim delali, so ga opisali kot pridnega in skromnega. Med drugim tudi Lady Gaga, ki se je na žalostno novico odzvala med prvimi.

Rick Genest bi v torek praznoval svoj 33. rojstni dan, a si je ta teden sklenil vzeti življenje. Javnosti je bil zaradi svojega videza poznan kot Zombie Boy, v svet šovbiznisa pa se je prebil po hudi življenjski izkušnji: raku. 

Ko so ga zdravniki pri rosnih petnajstih letih soočili z novico, da ima možganski tumor, je začel razmišljati o življenju in potencialni smrti, kar ga je zaznamovalo. Po šestih mesecih na čakalni listi pa je operacijo prestal brez težav in popolnoma okreval.

Odločil se je za anarhistični življenjski slog.
Odločil se je za anarhistični življenjski slog. FOTO: Profimedia

Življenje pa se mu je kljub temu spremenilo. Odločil se je za alternativni način življenja, stanovanje je zamenjal za spanje pod mostom, za prevoz je uporabljal zgolj štopanje. Kot je večkrat dejal sam, se je odločil za anarhistični slog življenja. 16 let mu je bilo, ko se je začel tetovirati, ves čas je dodajal nove in nove tetovaže, dokler ni svojega telesa videl kot zgolj eno tetovažo. Pri devetnajstih je postal živi okostnjak oz. Zombie Boy.

Nenavaden videz pa mu je prinesel slavo. Številni mediji so z njim želeli intervju, opazila ga je modna industrija in začel je delati tudi kot model. Leta 2010 ga je za promocijo moške kolekcije najela modna hiša Thierry Mugler, ki jo je takrat vodil Nicola Formichetti.

Če čutiš duševno stisko ali razmišljaš o samomoru, poišči strokovno pomoč v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Pokliči na:112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč)116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24h/dan)116 111 – TOM – telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro)01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj)031 233 211 – Ženska svetovalnica – krizni center (24h/dan)

Slednji je Genesta predstavil pevki Lady Gaga, ki je Genesta hotela v svojem videospotu za pesem Born This Way, ki je še danes eden njenih največjih hitov. Po tem videospotu Genestu ponudb v modnem in televizijskem svetu ni manjkalo.

Leta 2011 je nastopil v Gaginem videospotu za pesem Born This Way.
Leta 2011 je nastopil v Gaginem videospotu za pesem Born This Way. FOTO: Profimedia

Prav Lady Gaga pa je bila med prvimi, ki so se odzvali na Rickovo smrt. 'Samomor mojega prijatelja Ricka Genesta me je več kot pretresel. Bolj trdo moramo delati, da spremenimo kulturo, damo več poudarka duševnemu zdravju in zbrišemo stigmo, da o tem ne smemo govoriti. Če trpiš, pokliči prijatelja ali pa družinskega člana. Drug drugega moramo rešiti,' je zapisala. 

Zakaj se je 32-letni umetnik odločil za tako drastičen korak, še ni znano. 

V enem izmed intervjujev je zaupal, da je njegov penis edini del telesa, ki ni tetoviran.
V enem izmed intervjujev je zaupal, da je njegov penis edini del telesa, ki ni tetoviran. FOTO: Profimedia
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382