Moskisvet.com
moški in ženska med seksom

Novice

Pretresa še en spolni škandal

N.J.
26. 10. 2017 14.32
14

Potem ko se je na tapeti znašel Harvey Weinstein, ki naj bi spolno nadlegoval več zvezdnic, se je v škripcih znašel še slavni fotograf.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na Terryja Richardsona, slavnega fotografa, ki je sodeloval s praktično vsemi večjimi imeni iz sveta zabave, med drugim z Lady Gaga, Rito Oro, Barackom ObamoMiley Cyrus, Rihanno, Beyonce, Kim Kardashian in Ivanko Trump, letijo resne obtožbe. Do zdaj so vse ženske, s katerimi je sodeloval, molčale, a so se v valu iskrenih pričevanj odločile spregovoriti tudi o tem, kaj se jim je dogajalo, ko so sodelovale z Richardsonom. Izjave s preplavile družbena omrežja, med drugim ga označujejo za spolnega predatorja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

»Vsi vedo, da je spolno občeval z modeli. S tem se je velikokrat hvalil. Nihče, ki je videti tako, tega ne dobiva brez zlorabe položaja,« je neimenovani vir izdal za britanski The Sun. Njegovo neprimerno vedenje naj bi se 'vleklo' vsaj od leta 2008, sicer pa je vir glede Richardsona celo dejal, da je »Weinstein 'Bambi' v primerjavi z Richardsonom«. Model Anne del Gaizo, ki je z njim snemala zgoraj brez, je recimo dejala, da je bila šokirana, ko je pred njen obraz nenadoma pomolil svoj penis. »Z nasmeškom na obrazu me je prisili odpreti usta. Hotel je posneti oralni seks. Vse, kar sem si tedaj želela, je čim prej pobegniti,« je dejala.

Obtožbe letijo v javnost druga za drugo in zdi se, da je molk dokončno prekinjen. Richardson bo zaradi tega ob precej dela: med drugim naj bi z 52-letnim fotografom sodelovanje prekinilo založniško podjetje Condé Nast International (Vogue, GQ, Glamour, Vanity Fair, Wired).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V preteklosti obtožb niso resno jemali

Britanska manekenka Emma Appleton je leta 2014 tvitnila zaslonski posnetek, na katerem je bilo sporočilo, domnevno od "zloglasnega" fotografa Terryja Richardsona, ki je šlo nekako tako: "Če mi dovoliš, da te po***am, ti priskrbim snemanje za Vogue v New Yorku". A izvedenec, digitalni forenzik Theo Yedinsky, je tedaj ocenil, da gre za potegavščino. Sporočilo naj bi bilo poslano z lažnega Gmailpvega računa, ki ga je nekdo ustvaril samo dva tedna pred domnevnim dogodkom, so tedaj poročali tuji mediji. Appletonova je zadevo zaradi negativnih odzivov umaknila in celo zbrisala račun. Poudarila pa je, da se ji zdi modna industrija pokvarjena in da je zgrožena, da se kaj takega lahko dogaja.

Tudi Bush?

Z obtožbami se je spopadel tudi nekdanji ameriški predsednik George H. W. Bush starejši. Mlada igralka Heather Lind je namreč izjavila, da se je nagnusno nadlegovanje dogajalo celo vpričo njegove soproge. "Z mano se ni rokoval. Dotaknil se me je od zadaj s svojega invalidnega vozička s svojo ženo Barbaro Bush ob strani. Povedal mi je opolzko šalo," je zapisala. Pozneje naj bi 93-letni Bush to storil še enkrat. Njegova soproga naj bi le zavila z očmi in dejala: "Ne že spet." Bushev tiskovni predstavnik dejanja ni zanikal. Pojasnil je, da je bila to nespodobna šala: "Predsednik Bush ne bi nikoli in pod nobenim pogojem namenoma komu škodil in se iskreno opravičuje, če je njegov poskus humorja užalil gospo Lind."

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394