Moskisvet.com
igrača

Novice

Zabava? Nič več!

STA
17. 07. 2015 09.52
5

V pakistanski provinci Kiber-Paktunkva, ki jo že desetletje pestijo spopadi med vojsko in islamističnimi skrajneži, so v prizadevanjih, da bi zmanjšali izpostavljenost otrok skrajni ideologiji, prepovedali prodajo igrač pištol. V provinco, ki meji na Afganistan, naj bi vsako leto iz sosednje Kitajske pretihotapili na milijone tovrstnih igrač.

Otroci naj bi bili zaradi tega v provinci, ki je že več kot desetletje prva bojna linija v vojni proti z Al Kaido povezanimi skrajneži, še dodatno izpostavljeni ideologiji skrajnežev.

"Zato smo se odločili prepovedati prodajo igrač pištol, najprej v enem izmed okrožij in za muslimanski praznik ejd, nato pa za stalno," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal tamkajšnji minister za informiranje Muštak Gani.

igrača
igrača FOTO:

Prodaja teh igrač ravno med praznovanjem ejda oz. kurban bajrama, ki zaznamuje konec muslimanskega postnega meseca ramazan, občutno poraste. Letos je bil kurban bajram 17. julija.

Na pakistanskih tržnicah je brez težav priti do replik kalašnikovk, brzostrelk in različnih vrst pištol, ki so brez težav na voljo tudi otrokom. Na ulicah je moč videti tudi komaj pet let stare otroke, ki se igrajo z igračami pištolami. Med otroci, starimi med pet in 12 let, je na nemirnem severozahodu države najljubša igra inscenacija strelskih obračunov med vojaki in skrajneži, navaja AFP.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497