Moskisvet.com
Migranti

Novice

Italijani svarijo: teroristi potujejo na luksuznih gumenjakih

N.J.
10. 04. 2018 13.50
4

Migranti iz Tunizije potujejo na luksuznih gumenjakih. »Tako se izognejo kontrolam, kar predstavlja večje tveganje, da so na njih teroristi,« poroča italijanski Leggo.it.

Kriminalna združba naj bi po poročanju italijanskih medijev oglaševala luksuzna potovanja za migrante iz Tunizije do Sicilije. Potovali naj bi na luksuznih hitrih gumenjakih. Tožilstvo v Palermu je aretirala 13 oseb, ki naj bi sodelovale pri organizaciji prevozov.

Tisti, ki so pristali z luksuznim gumenjakom, naj bi se uspešno izognili vsem pregledom organov pregona in identifikacijskim postopkom, zato ocenjujejo, da obstaja visoko tveganje, da so z omenjenim gumenjakom potovali teroristi.

Potniki so bili pripravljeni plačati visoke zneske za varnejši prevoz. Po podatkih, ki jih navaja italijanska tiskovna agencija Ansa, naj bi na čolnu naenkrat v Italijo pripeljali 10-15 oseb ter jim za prevoz računali 3.000 - 5.000 evrov,tihotapili naj bi med drugim tudi cigarete, namenjene na črni trg v Palermo. Za vsako 'potovanje' iz Tunizije do Italije so tako člani kriminalne združbe prejeli 30.000 - 70.000 evrov. 

Po ocenah preiskovalcev so višje zneske plačali tudi v zameno za to, da jim omogočijo, da se izognejo nadzoru ob vstopu na italijansko ozemlje. V zameno za vrtoglave zneske so organizatorji prevoza lahko zagotovili anonimnost domnevnih teroristov ob vstopu na območje Evrope.

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497