Moskisvet.com
Lamborghini huracan evo

Novice

Prejel državno pomoč za zaposlene in si z njo kupil lamborghinija

A.P.
30. 07. 2020 08.19
5

Države podjetjem v času koronakrizu ponujajo različno denarno pomoč, eden od Američanov pa je finančno injekcijo za plače zaposlenih brezsramno izkoristil in si z njo raje kupil lamborghinija in drag nakit. Zdaj mu grozita visoka zaporna in denarna kazen.

29-letni David T. Hines je zaradi gospodarske krize, ki jo je povzročila pandemija koronavirusa, tako kot mnogi prejel državno denarno pomoč za zaposlene, a Floridčan je za razliko od ostalih lagal, ko je oddajal vloge za posojila programa zaščite plač in znesek porabila v lastno koristi. Med drugim si je omislil lamborghinija. Maja je na njegov račun prispela pomoč za zaposlene oz. plač zaposlenih v višini štiri milijone evrov (slabe 3,5 milijona evrov), ki jih je delno potrošil za nakup novega lamborghinija huracan evo.

Totalka: Lamborghinija razbil 20 minut po nakupu
Preberi še
Totalka: Lamborghinija razbil 20 minut po nakupu

Američan je po navedbah ameriškega pravosodnega ministrstva skupno vložil sedem vlog in prejel kar 13,5 milijona dolarjev (približno 11,5 milijona evrov), denar pa naj bi potreboval za izplačilo plač zaposlenim v štirih podjetjih. Morda bi mlademu podjetniku prevara celo uspela, če se ne bi s svojim avtomobilom javno hvalil in s tem pritegnil organe pregona, ki so ga obtožili neupravičenega pridobivanja sredstev iz programa za zaščito podjetij in delovnih mest, saj z državno pomočjo ni izplačal plač, pač pa se je osebno finančno okoristil.

Namesto za plače zaplenih je denar porabil za nakupl  Lamborghinija.
Namesto za plače zaplenih je denar porabil za nakupl Lamborghinija. FOTO: Shutterstock

Za lamborghinija je odštel 318.000 dolarjev oz. 270.500 evrov, tovrsten strošek pa seveda ni na seznamu dovoljenih v programu posojil, ki so namenjena kritju plač zaposlenih in upravičenih stroškov (npr. najem prostorov). Poleg superšportnika je denar med drugim zapravil tudi za nakup dragega nakita, oblačil in nastanitve v prestižnih hotelih. Kaj pa zaposleni? Ti po navedbah ameriških medijev sploh niso obstajali, bodisi pa so dobili precej manj denarja, kot jim je pripadalo. Organi pregona so mu nemudoma blokirali račune in zaplenili avto.

Nenavaden prizor: trčila dva identična lamborghinija
Preberi še
Nenavaden prizor: trčila dva identična lamborghinija

Zaradi bančne goljufije mu grozita 30 let zapora in denarna kazen v višini milijon dolarjev, še enkrat toliko pa lahko dobi zaradi lažnih izjav posojilnici (podal je lažne vloge za posojilo, ki so vsebovale lažne podatke o stroških plač podjetij), lahko pa ga doleti še dodatnih 10 let zaradi poslovanja s protipravno premoženjsko koristijo. Skupno mu torej grozi do 70 let zapora. Od vseh omenjenih milijonov je uspel porabiti večino, saj so na računih njegovih družb našli le še 3,46 milijona dolarjev (2,94 milijona evrov). Sodni epilog bo zgodba dobila oktobra, do takrat pa je lahko Hines ob plačilu varščine v višini 100.000 dolarjev v hišnem priporu.

Ste tudi vi poimenovali svojega jeklenega konjička?
Preberi še
Ste tudi vi poimenovali svojega jeklenega konjička?

Hines sicer ni osamljeni tovrstni primer v ZDA, saj imajo zvezne agencije polne roke dela s prevaranti, ki izkoriščajo sredstva zveznih vlad za nakup luksuznih dobrin. Samo dva tovrstna primera naj bi program prikrajšala za 10 milijonov dolarjev (približno 8,5 milijona evrov).

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382