Moskisvet.com
Azijski turisti na gondoli v Benetkah

Novice

Predebeli turisti: beneške gondole bodo sprejele manj turistov

A.P.
22. 07. 2020 22.07
0

Več stoletij so bile gondole glavno in tudi najštevilčnejše prevozno sredstvo v Benetkah, danes pa se bolj kot ne uporabljajo v turistične namene. In kot da gondoljerji ne bi zaradi pandemije koronavirusa doživeli že dovolj velikega udarca, so morali zdaj sprejeti še en nujen ukrep, ki jim ni po godu.

Zveza beneških gondoljerjev je bila primorana sprejeli ukrep, ki dovoljuje, da se na gondolo vkrca največ pet in ne več šest ljudi. Kot rečeno, razlog ni ohranjanje varnostne razdalje med ljudmi, ampak prekomerno težki turisti. "V zadnjih desetih letih se je povprečna teža turistov precej povišala in raje, kot da bi ti morali pred vkrcanjem stopiti na tehtnico, smo zmanjšali maksimalno število potnikov," je odločitev pojasnil Andrea Balbi, predsednik zveze gondoljerjev. Pravilo velja za vse gondole, ki vozijo po ozkih kanalih.

Gondoljerji so bili primorani zmanjšati maksimalno število potnikov.
Gondoljerji so bili primorani zmanjšati maksimalno število potnikov. FOTO: Reuters
FURS na dražbi ponuja zapakirane iPhone
Preberi še
FURS na dražbi ponuja zapakirane iPhone

Prav tako so zmanjšali največje število potnikov – s 14 na 12 – na t. i. "da parada" gondolah, ki večinoma služijo kot taksiji na vodi in potnike peljejo čez glavni kanal. V Benetkah ima sicer licenco 433 gondoljerjev in 180 ''pomožnih'' gondoljerjev, a jih je zaradi koronavirusa te dni veliko ostalo brez dela, saj se turisti zelo počasi vračajo v to znamenito mesto. Gondoljerji morajo sicer za pridobitev licence opraviti težak preizkus, lahko pa licenco tudi podedujejo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400