Moskisvet.com
Cicciolina

Novice

Pozor, pornesa se vrača!

U.S.
28. 05. 2013 09.20
4

Največja pornozvezda vseh časov Ilona Staller, javnosti bolj znana kot Cicciolina, je italijansko javnost presenetila z izjavo, da se vrača v politiko. Kandidirala bo na listi italijanske liberalne stranke na administrativnem izboru v Rimu s ciljem, da postane poslanka v mestni hiši.

Cicciolina
Cicciolina FOTO: Reuters

V svojem programu Cicciolina zahteva, da si župani posameznih občin in mestni svetniki zmanjšajo plačo za najmanj 50 odstotkov in da se privarčevan denar raje uporabi za izboljšanje razmer, v katerih živijo prebivalci. "Tudi institucije se morajo navaditi na krizni čas," je prepričana pornesa.

Rada bi korenite spremembe

"Treba bi bilo javni denar nameniti otrokom, starejšim občanom, nepokretnim osebam, zaščiti živali, povečanju zelenih površin in dodatnim možnostim za razvoj turizma," je pojasnila Cicciolina na tiskovni konferenci, kjer je razkrila tudi svoj novi slogan: "Naj prenehajo z razsipavanjem in krajo, s čimer so ugled Rima očrnili v svetu. Živimo v mestu ljubezni," je kritična pornesa.

Ni niti za leve niti za desne

Ilona Staller pravi, da se je za kandidaturo z liberalci odločila, ker niso ne skrajno levi ne skrajno desni, čeprav sta si levica in desnica v Italiji zelo blizu: "Pretvarjajo se, da se prepirajo, na koncu pa vedno dosežejo dogovor in vsak dobi svoj del oblasti. Rim je evropska metropola, kjer sploh ni lahko živeti," je kritična plavolaska, ki se je pred leti iz politike že umaknila. Sicer se je s politiko ukvarjala od leta 1979, ko je zasnovala Stranko sonca. Od 1987 do 1992 ji je uspel celo preboj v parlament. Tam je zastopala stališča Radikalne stranke in delovala v komisiji za obrambo in razvoj.

"Želim si mesto brez zapletene birokracije, brez klientelizma, povsem drugačno mesto od tega, kar je ustvarila zdajšnja oblast," je še dodala Cicciolina.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497