Moskisvet.com
Preverjeno! - NLP

Novice

Potniško letalo skoraj trčilo v NLP

A.M.
12. 02. 2014 08.56
81

Posadka potniškega letala se je nad Škotsko komajda izognila trku s skrivnostnim letečim predmetom. Kapitan zatrjuje, da jih je do katastrofe ločilo le nekaj sekund.

Incident se je zgodil na višini 1.000 metrov nad mestom Glasgow. Posadka Airbusa A320 z 200 potniki na krovu, je opazila nenavaden modro – rumeni predmet, ki ga njihov radar ni zaznal, kako je švignil pod njihovim letalom.

’’Pravkar smo nekaj preleteli. Se na našem območju kaj dogaja?’’ je kontroli poleta v Glasgowu javil pilot potniškega letala. ’’Nič. Ničesar ni na radarju in nikogar nimamo na radijski zvezi.’’ je odgovoril kontrolor. Oba pilota sta podala enak opis neznanega letečega predmeta ’’moder in rumen in večji kot balon’’.

Kapitan je po pristanku povedal, da jih je od trka ločilo le okrog 90 metrov in da je morda šlo za jadralno ali ultralahko letalo, vendar so preiskovalci to možnost izključili, prave razlage dogodka pa še niso podali. ''Preiskovalci niso mogli priti do zaključka, s čim se je srečalo potniško letalo. Odbor je razpolagal s premalo informacijami, da bi lahko določil vzrok srečanja.'' so zapisali v končnem poročilu.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

KOMENTARJI (81)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497