Moskisvet.com
Karla Jacinto

Novice

'V štirih letih sem bila posiljena 43.200-krat!'

Ma.K.
04. 08. 2017 10.14
25

Štiri leta so Karlo od desetih zjutraj do pozne noči posiljevali moški vseh stanov, starosti in profilov. Vsak dan naj bi si njeno telo v povprečju lastilo kar 30 parov rok. In to samo zato, ker je kot 12-letna deklica iz družine, v kateri je bilo veliko nasilja, alkohola in drog, želela pobegniti v boljši svet. A pri tem zaupala napačnemu človeku ...

Karla Jacinto je imela samo 12 let, ko jo je 22-letni trgovec z belim blagom povsem očaral z darili, denarjem in hitrimi avtomobili in jo tako pregovoril, da zapusti svojo razpadajočo družino, v kateri je bilo veliko prepirov, nasilja, alkohola in drog.

Prepričana, da bo ob njem lahko živela kot v pravljici, je naivna najstnica z 22-letnim šarmerjem pobegnila v Tenancingo, mehiško mesto, ki velja za enega izmed središč trgovine z ljudmi na ameriški celini. V tem mestu imajo največ primerov ugrabitev mladih deklic, ki jih nato pošljejo v druge kraje po državi in na tuje ter jih prisilijo v prostitucijo. Tako je tudi Karla tri mesece po sicer prostovoljnem, a z lažnimi obljubami podprtem begu padla na realna tla in postala prostitutka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Štela je vse roke, ki so se dotikale njenega telesa

Moški, zaradi katerega je za seboj pustila vse, kar je imela, jo je odpeljal v Guadalajaro, enega največjih mest v Mehiki, in jo prisilil, da je s prodajanjem svojega telesa služila denar zanj. »Delati sem začela ob desetih zjutraj, končala pa ob polnoči ali še pozneje, odvisno, koliko je bilo strank. Nekateri moški so bili povsem brezobzirni in so se mi celo smejali, ko sem jokala, medtem ko so me posiljevali,« se spominja Karla. »Morala sem mižati, da nisem videla, kaj so mi počeli, in se trudila postati imuna na občutke, ki so me ob tem prevevali. A štela sem vse roke, ki so se me dotaknile,« je dejala v enem izmed nedavnih intervjujev. V štirih letih je naštela 43.200 moških, ki so si proti plačilu prilastili njeno telo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ko je njen zvodnik nekoč opazil madeže poljubov na njenem vratu, ki ji jih je zadala ena izmed strank dan prej, je povsem znorel. »Z verigo me je začel pretepati po celem telesu. Potem je z mano obračunal še s pestmi in me močno zbrcal, me vlekel za lase, pljuval po meni, celo zažigal mojo kožo s cigaretami, pozneje tudi z likalnikom,« se je grozovitega mučenja spominjala žrtev trgovine z belim blagom.

Ko je nekoč bordel, v katerem je bila prisiljena delati, obiskala policija, je v njeno življenje posijal žarek upanja. Mislila je, da jo bodo policisti rešili iz krempljev brutalnega zvodnika ter ji pomagali, da se vrne domov, a ko je videla, da so možje v modrem med racijo začeli snemati gola dekleta in deklice (nekatere so imele samo 10 let), je ugotovila, da je povsem nemočna, povsem brez glasu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vsak peti fantek si želi postati zvodnik

Predstavniki mednarodnih organizacij, ki se borijo proti trgovini z belim blagom, ocenjujejo, da je v Mehiki vsako leto 20 tisoč novih žrtev trgovine z ljudmi. V sosednjih Združenih državah Amerike kar pet izmed desetih najbolj iskanih trgovcev z ljudmi prihaja prav iz Tenancinga, mesteca z 11 tisoč prebivalci. Izsledki raziskave univerze v Tlaxcali so razkrili, da si kar vsak peti fantek v Tenancingu želi postati zvodnik, ko odraste, kar dve tretjini otrok pa imata vsaj enega sorodnika ali prijatelja, ki se ukvarja s tihotapljenjem ljudi ali zvodništvom.

Karlo so osvobodili leta 2006 med veliko racijo varnostnih sil v mehiški prestolnici Ciudad de Mexico. Vse od takrat je zavzeta borka proti trgovini z ljudmi, dejavna v številnih organizacijah in skupinah za samopomoč. Njeno pričanje in njene predloge so upoštevali celo pri pripravi tako imenovanega Meganovega zakona v Združenih državah Amerike, ki določa, da morajo ameriške oblasti javno izpostaviti vse obsojene spolne prestopnike, je zapisal Independent.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497