Moskisvet.com
Majorka

Novice

Posebna čast: turisti so danes še bolj cenjeno blago

A.P.
16. 06. 2020 08.18
0

Kako zelo je pandemija koronavirusa udarila tudi po turizmu, priča novica iz španskega otoka, kjer so prve turiste po koronakrizi doletela prav posebna čast.

Le redko se zgodi, da vas ob prihodu na turistično destinacijo doleti čast, da vas pričakajo z aplavzom. Prav to se je zgodilo prvim nemškim turistom, ki so po rahljanju ukrepov za zajezitev širjenja bolezni covid-19 prispeli na španski otok Majorka. Tam so bili namreč turistični delavci tako navdušeni nad prvimi turisti iz Nemčije, da so jih ob prihodu pozdravili kar z aplavzom. Na ta balearski otok je iz Düsseldorfa pripotovalo 189 nemških turistov. Politiki, hotelsko osebje in mimoidoči so turistom zaploskali, ko so izstopili z avtobusov, s katerimi so se pripeljali z letališča.

Tudi na Majorko se vračajo turisti.
Tudi na Majorko se vračajo turisti. FOTO: AP
V morje za največ 60 minut
Preberi še
V morje za največ 60 minut

"Danes prvič vidimo luč na koncu tunela," je dejala predsednica Balearskih otokov Francina Armengol in dodala, da je turizem temeljni kamen ekonomske blaginje regije. Turisti Georg Käsbach je bil ob prihodu navdušen: "Pet mesecev smo čakali, da smo lahko prišli – smo izjemno veseli," poroča nemška dpa. Vse seveda še ni v nekdanjih tirnicah, saj gre za poseben projekt, ki so ga regionalne oblasti dorekle z znanim nemškim turističnim operaterjem in omogoča nemškim turistom potovanje na balearske otoke (Majorka, Ibiza, Menorca in Formentera), kamor naj bi v prihodnjih dneh prispelo okoli 11.000 nemških turistov.

Tako bosta letos videti kopanje in sončenje na slovenski obali
Preberi še
Tako bosta letos videti kopanje in sončenje na slovenski obali

Gre za pomemben test za španski turistični sektor, ki predstavlja nekje 12 odstotkov BDP-ja. Kljub sproščanju omejitev še vedno veljajo stroge zdravstvene smernice – med drugim turistom ob prihodu izmerijo temperaturo. Majorka je sicer pri Nemcih dobro zapisana in je ena izmed njihovih najbolj priljubljenih turističnih destinacij. Lani jih je tu počitnikovalo okoli 4,5 milijona!

Tudi v Španiji se ukrepi zoper širjenja novega koronavirusa sproščajo.
Tudi v Španiji se ukrepi zoper širjenja novega koronavirusa sproščajo. FOTO: AP
Tako se znebite vode v ušesu
Preberi še
Tako se znebite vode v ušesu

Španija je bila poleg Italije evropsko žarišče koronavirusa in velja za eno najhuje prizadetih držav v pandemiji covida-19. Razmere so zdaj umirile, pristojni pa so v večjem delu države močno razrahljali ukrepe za zajezitev bolezni. Meje za državljane Evropske unije bodo sicer odprli 22. junija, za Portugalce pa šele 1. julija.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382