Moskisvet.com
Nosorog

Novice

Veste, koliko je bila vredna njegova glava?!

N.J.
26. 05. 2015 11.26
2

Teksačan je plačal 350.000 dolarjev, da je lahko ubil ogroženega črnega nosoroga v Afriki, zadeva pa je močno razburila javnost.

Nosorog
Nosorog FOTO: Reuters
Corey Knowlton iz Dallasa v Teksasu je mož, ki te dni dviguje precej prahu in jezi vse, ki se borijo za dobrobit živali. Na dražbi januarja 2014 je ponudil najvišji znesek za trofejo črnega nosoroga, 350 tisoč dolarjev (313,5 tisoč evrov), sredstva pa so namenili namibijskemu Ministrstvu za okolje in turizem, je povedal Ben Carter, izvršni direktor Dallas Safari Cluba.

Knowlton je ustrelil črnega nosoroga, ki naj bi škodil čredi, je sicer pojasnil Ben Carter, izvršni direktor Dallas Safari Cluba, kluba, ki je organiziral dražbo. "Starejši biki, ki niso več plodni, lahko ogrožajo druge nosoroge," je dejal. "So zelo teritorialni in če pride drugi nosorog na nejgovo ozemlje, jih starejši biki pogosto ubijejo."

Knowlton naj bi se na lov podal s seznamom 15 črnih nosorogov, ki naj bi bili škodljivi za svoje črede in prebivalstvo. "Kar pet dni naj bi bil na lovu, preden ga je ustrelil," je povedal Carter in še dodal, da njihov klub zaenkrat še nima načrtov za razpis še kakšne podobne dražbe.

Nasprotniki sicer kritizirajo, kako je mogoče, da se za odstrel razpiše predstavnika vrste, ki je ogrožena. Državni uradniki v Teksasu so prejeli številne pritožbe in pisma, v katerih prebivalci izražajo nestrinjanje in zahtevajo, da se Knowltonu prepove uvoz trofeje.

Nosorog
Nosorog FOTO: Reuters

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 403