Moskisvet.com
zgubljeni pes

Novice

Po treh letih na cesti našel svojega psa

U.K.
16. 10. 2018 07.12
0

Ena bolj ganljivih zgodb v zadnjem času se je zgodila v Gruziji, kjer je presrečni Giorgi našel svojega psa, ki ga je iskal kar tri leta.

Marsikomu je posnetek, ki je postal viralen, privabil solzice v oči, a začnimo od začetka. Leta 2015 je Giorgi Bereziani izgubil svojega psa v Tbilisiju. Tri leta je iskal svojega prijatelja, lepil plakate in oddajal oglase v lokalne časopise. A ni imel sreče. Nato pa ga je pred kratkim poklical eden od njegovih znancev in mu dejal, da se mu zdi, da je videl njegovega psa na aveniji Rustaveli. Giorgi je seveda takoj odšel na kraj in našel svojega kužka. Na srečo je vse skupaj posnel in tako lahko vidimo izjemno srečo, ko sta se kužek in njegov človeški prijatelj končno spet našla. 

Leva bi raztrgale levinje
Preberi še
Leva bi raztrgale levinje

V videu lahko slišimo, kako Giorgi pokliče svojega kužka Jorgeja, ki sprva svojega lastnika ni prepoznal, nato pa naenkrat ugotovi, kdo je moški pred njim in začne na ves glas jokati, skoraj, kot da ne bi mogel verjeti, da ga je lastnik našel. Jorgeja nato odpelje domov, kjer ga pozdravijo še drugi družinski člani in srečni kužek je povsem iz sebe.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Ni znano, kje je bil kuža ves ta čas, a vsaj po videzu mu vendarle ni bilo prehudo. A je vsekakor najbolj srečen, da je spet pri svoji družini. V Gruziji sicer imajo velike težave s potepuškimi psi. Na ulicah naj bi jih bilo okoli 50.000 in ti psi so lahko nevarni tudi ljudem, še posebej, če se združijo v trop. A zgodba izpostavi še eno pomembno stvar. Psa so v nekem trenutku našli odgovorni organi, saj so ga označili, ga cepili, sterilizirali, nahranili in nato po lokalnih navadah izpustili nazaj na ulico. Vprašanje je, ali imajo čipiranje v Gruziji, a pri nas bi takšnega psa, če je čipiran, lastniki dobili nazaj v nekaj urah. Zato poskrbite, da bodo vaši hišni ljubljenčki čipirani.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382