Moskisvet.com
Prizor s slovenske avtoceste.

Novice

Po slovenski avtocesti avtobus vozil brez enega kolesa

M.S.
11. 01. 2022 10.30
0

Potem, ko smo pred časom poročali, da so slovenski prometni policisti za volanom istega kombija kar tri voznike kaznovali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, so slovenske ceste postregle z novim incidentom, tokrat z avtobusom.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Voznik avtobusa je takole zaščitil os, kjer je manjkalo kolo.
Voznik avtobusa je takole zaščitil os, kjer je manjkalo kolo. FOTO: PPP Novo mesto

Kot da slovenske ceste dnevno že ne postrežejo z dovolj nesrečami in incidenti, se najdejo posamezniki, ki situacijo z neodgovornim ravnanjem še dodatno zabelijo. V noči iz ponedeljka na torek so tako slovenski prometni policisti na avtocesti Ljubljana-Obrežje ob 1:00 ponoči obravnavali 32-letnega voznika avtobusa iz Kosova, ki je vozil večji avtobus, ki mu je na tretji osi na levi strani manjkalo kolo. Ob tem je treba dodati, da je imel avtobus zadaj dve osi.

To počne večina voznikov, a vas lahko stane 500 evrov
Preberi še
To počne večina voznikov, a vas lahko stane 500 evrov

Policiste so na avtobus opozorili drugi vozniki. Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so policisti na mestu ugotovili, da je bil avtobus prazen, voznik pa ni znal zadovoljivo pojasniti, kdaj je ostal brez kolesa. Os, kjer je manjkalo kolo, je utrdil z ''gurtnami'' (platnenimi trakovi). ''Zaradi kršitev zakona o motornih vozilih so ga oglobili za 400 evrov, postopek pa bodo uvedli tudi zoper pravno osebo. Predpisana je globa 2.000 evrov," so sporočili z PU Novo mesto. Policisti so sicer avtobus izločili iz prometa.

Prizor s slovenske avtoceste.
Prizor s slovenske avtoceste. FOTO: PPP Novo mesto
Trije Slovenci za volanom istega kombija en za drugim izgubili vozniško dovoljenje
Preberi še
Trije Slovenci za volanom istega kombija en za drugim izgubili vozniško dovoljenje

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382