Moskisvet.com
Umor

Novice

Po dolgih mukah je, privezan na drevo in z mednožjem, namazanim z medom, umrl

N.J.
29. 09. 2015 08.02
13

Posmrtne ostanke 33-letnega Shauna Barkerja so našli v državnem gozdu Toolara v bližini Gympie (Queensland, Avstralija) približno 5 mesecev za tem, ko je umrl nasilne smrti. Incident se je, kot so ugotovili, zgodil decembra 2013, zdaj, ko poteka sojenje, pa na dan prihajajo umazane podrobnosti.

Predstavniki oblasti, ki so prispeli na kraj dogodka, so tedaj naleteli na prizor, ki je spominjal na tiste iz najbolj grozljivih filmov, pišejo avstralski mediji. Žrtev je bil 33-letni Shaun Barker, ki ga je morilec več dni mučil privezanega za drevo. Da bi bile bolečine še hujše, mu je krvnik na spolovilo namazal med, s čimer je nanj privabil mravlje, ki so ga ves čas živega žrle.

Morili so trije, četrti, ki je vedel za umor, je ves čas prikrival resnico

Pokojni Shaun Barker.
Pokojni Shaun Barker. FOTO:
Kot so ugotovili preiskovalci, so smrt sejali trije: 46-letni Stephen John Armitage, njegov 23-letni sin Matthew Leslie Armitage in 38-letni William Francis Dean. Oktobra lani so jih obtožili brutalnega mučenja in umora, sodni proces pa še kar traja. Policisti so ugotovili, da je motiv za umor povezan z drogami, moški, ki je bil glavna priča in naj bi za umor vedel – Kane Ostwald – pa naj bi bil ves čas pod vplivom trdih drog. »Čas je mineval in bil sem paranoičen. Lagal sem najbližjim, droga pa mi je pomagala, da sem lahko funkcioniral,« je dejal v izjavi policistom. Njegova mati je sicer na sodišču zanikala, da bi njen sin kadarkoli užival droge. O tem, da je bil moški po mednožju namazan z medom, da so ga živega žrle mravlje, je porota slišala na sodišču.

Pogrešan od decembra 2013

Barkerja so družinski člani za pogrešanega razglasili januarja 2014, nazadnje pa so ga videli 10. decembra 2013. Policisti so sprožili obsežno iskalno akcijo in naposled ugotovili, da so ga nazadnje videli v družbi treh moških. Ob odkritju kraja zločina so aprila 2014 našli zažgano truplo, ostanek lobanje in druge dele okostja. Našli so tudi njegov avto. »Bil je brat, oče, sin, družinski človek,« je tedaj dejal njegov svak. »Hči sprašuje, kje je očka, a je premajhna, da bi razumela. Moja žena in njegova starša ne morejo razumeti, težko je za vse nas,« je dejal.

Kriminalist David Hutchinson, ki je vodil preiskavo, je poudaril, da gre za enega najbolj brutalnih umorov v Avstraliji v zadnjih letih. »Gospod Barker je pred smrtjo prestajal hude muke,« je dejal in pojasnil, da je v preiskavi sodelovalo 30 detektivov. Sojenje trojici še poteka, kot navajajo avstralski mediji, pa naj bi bila končna obravnava januarja 2016, ko naj bi bilo znano, za koliko časa bodo morali morilci za zapahe.

pravica
pravica FOTO:

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497