Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Po 16 letih našla sina, pogrešanega po cunamiju leta 2004

A.P.
30. 09. 2020 10.36
0

Življenje piše neverjetne zgodbe. Iz Šrilanke namreč prihaja nenavadna vest. Mati je po 16 letih našla svojega petletnega sina, ki je bil pogrešan vse od cunamija leta 2004.

Leta 2004 je Šrilanko prizadel smrtonosni cunami v Indijskem oceanu, ki je terjal na deset tisoče življenj. Tistega usodnega decembra (26. december 2004) je izginil tudi takrat petletni deček Razin Mohamed Akram Riskan, potem ko je voda opustošila njegovo obalno vas Karaitivu.

Temačna in strašljiva stran Benetk
Preberi še
Temačna in strašljiva stran Benetk

Njegova mama Abusali Sithi Hamaliya kljub letom iskanja ni obupala in sina po poročanju tamkajšnje policije po skoraj 16 letih iskanja tudi našla. Pred tem je naletela na kopico ovir. Po namigu, da je bil njen sin opažen v lokalni bolnišnici, je ugotovila, da ga je posvojila singalska družina. Še naprej ga je skušala najti, pri tem pa imela malo pomoči policije in drugih pristojnih institucij. Ko je let 2016 prejela informacijo, da so ga opazili v neki šoli, ga je želela obiskati, da bi potrdila njegovo identiteto, a ji je šola to preprečila. Kasneje ji je uspelo stopiti v stik z njim, obljubila mu je zaposlitev in mu dokazala, da je njen sin, ko je naštela njegove telesne posebnosti. Nato sta se srečala. Deček danes govori zgolj singalščino (mama govori tamilsko), a je prepričan, da je Sithijeva njegova mama, kar je potrdil tudi DNK test.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Rabljene kondome prekuhali v vodi, jih posušili, jim povrnili obliko in jih prodajali kot nove
Preberi še
Rabljene kondome prekuhali v vodi, jih posušili, jim povrnili obliko in jih prodajali kot nove

Akram je nesrečo preživel in bil sprva sprejet v bolnišnico, kasneje pa so ga posvojili, je pojasnila njegova mama, ki se je za pomoč pri iskanju obrnila tudi na predsednika. ''Svojega sina sem iskala več let, a mi ga ni uspelo izslediti. Obrnila sem se tudi na predsednika.''

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382