Moskisvet.com
umor

Novice

Po 15 letih ni več zdržala, zdaj pa jo čaka novo trpljenje

N.J.
09. 07. 2015 14.02
6

63-letna Kitajka je zadavila svojega moža, nato pa poskušala storiti samomor. In razlog? Po 15 letih skrbi za paraliziranega moža ni več zdržala pritiska. Odločitev sodišča je močno presenetila.

Poskus samomora je preživela in zaradi zločina se je morala zagovarjati na sodišču. Spoznali so jo za krivo umora, a so se na njeno stran postavili vsi njeni bližnji in poslali na sodišče pismo, v katerem so prosili za oprostitev, zaradi česar ji je sodnik prisodil le 3-letno zaporno kazen s 3-letnim odlogom služenja.

Ženska, imenovana Cui, je za moža skrbela od leta 1999, ko je po možganski kapi ostal paraliziran. Pustila je službo in se mu v celoti posvetila, denar je služila tako, da je v 'prostem času' prodajala na ulici. Sokrajani so ji nudili nekaj finančne podpore, a je komaj pokrivala stroške za nego moža in za svoje skromno življenje. Njena otroka, sin in hči, menda zaslužita le okoli 400 evrov na mesec, svoja starša pa sta lahko obiskovala le med vikendi. Njena situacija se je še poslabšala, ko je leta 2013 tudi sama doživela manjši možganski infarkt, zaradi česar je težko skrbela za oba. Stanje moža se je vseskozi slabšalo in na koncu je bil, kot poročajo kitajski mediji, v popolnoma vegetativnem stanju. Kot je za medije razložila hči pokojnika, njen oče sam ni mogel niti odpreti ust, da bi pogoltnil hrano, zato jo je morala Cui prej prežvečiti in ga je hranila kot ptička – iz ust v usta.

Ko so razmere postale zanjo nevzdržne, ga je 6. marca zadavila in si na več mestih prerezala žile na zapestjih in na vratu, a se je vsega skupaj ustrašila in, dokler je bila še pri zavesti, poklicala hči na pomoč. »Res nisem več zmogla ... nisem želela, da bi oba z možem postala breme najinima otrokoma,« je objokana izjavila na sodišču. »Bila sem obupana. Tega ne bi smela storiti ...«

Na podlagi njene dolgoletne predanosti skrbi za paraliziranega moža in žalostne družinske situacije, je sodišče Cui obsodilo na le 3 leta zapora. Preostali družinski člani so ji zločin odpustili, češ da razumejo, zakaj je to storila, še poročajo tuji mediji. A vseeno bo morala zdaj živeti s težkim bremenom, da je umorila moža, za katerega je dolga leta skrbela, poleg tega pa jo čakajo še tri leta življenja za zapahi.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497