Moskisvet.com
pica

Novice

Pismo, ki ga ni nihče pričakoval!

N.J.
06. 02. 2015 09.55
13

Pred kar 13 leti je moški ukradel pico, da bi nahranil lačnega otroka. A vest mu ni dala miru: lastnika picerije je presenetil z ganljivim pismom.

pica
pica FOTO: Profimedia

Nek moški je pred 13 leti, ko se je znašel v hudi finančni stiski, tako rekoč ukradel pico v piceriji. Pravzaprav je natakarju izročil ček, a vedel je, da na računu ni sredstev in da je ček neveljaven.

Pica - 3
Pica - 3 FOTO: Reuters

Dolgih 13 let ga je grizlo, naposled pa se je le odločil, da se bo za svoj greh pokesal. Lastniku picerije je poslal pismo, v katerem je priznal, kaj je storil. "Nisem imel denarja, doma pa sem imel lačnega otroka, zato sem napisal ček, za katerega sem sicer vedel, da nima kritja. Ne iščem izgovorov za svoje obnašanje, samo razlagam okoliščine," je zapisal. "Pogosto razmišljam o tem in sram me je zaradi tega. Večkrat sem obiskal vaš lokal v zadnjih letih, vselej sem želel priznati in vas prositi za odpuščanje, pa nisem zbral poguma, zato sem pojedel pico in odšel."

Moški je nato še nadaljeval, da je v zadnjih letih nekaj zaslužil in da se čuti odgovornega, da poravna dolgove iz preteklosti. Pica, ko jo je ukradel, je stala 20 dolarjev (17,5 evra), a moški je pismu priložil 54,39 dolarja (47,52 evra). "Pica je stala 20 dolarjev in za vsako leto prištel sem 8 % obresti," je razložil svojo odločitev.

Pismo je na spletu objavil lastnik picerije, ki je možakarju vse skupaj oprostil. Je pa pismo lep dokaz, da na svetu še obstajajo ljudje z vestjo.
 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497