Moskisvet.com
Zdravstvo

Novice

Zdravnik zlorabljal pacientke: Otekle so ji noge, opravil rektalni pregled!

N.J.
25. 02. 2015 11.28
24

Zdravniku so začasno prepovedali delo, ker je pod pretvezo, da opravlja redni pregled, nadlegoval in zlorabljal paciente. O spornih pregledih je oblasti obvestila mobilna zdravniška enota v Trevisu, po tem, ko sta se dve pacientki, stari 22 in 40 let, pritožili, da ju je zdravnik spolno nadlegoval.

Srčni zdravnik
Srčni zdravnik FOTO: Thinkstock

Moški, 50-letnik, ki sicer živi izven Trevisa, a je tam opravljal dejavnost kot zasebni zdravnik, je imel sicer pogodbo o sodelovanju z več športnimi klubi. Opravljal je preglede, ki so potrebni za pridobitev certifikata za trenerja netekmovalnih športov.

Žrtvi sta zaupali, da je zdravnik za poslušanje srca od njiju zahteval, da sta slekli vse, razen spodnjih hlačk, kar je precej nenavadno, saj bi bilo povsem dovolj, če bi le zavihali majico.

Med drugim naj bi zdravnik pacientki, ki je tožila zaradi oteklih nog, dejal, da je to morda posledica hemoroidov. Ženska ga toži zaradi spolnega nadlegovanja, saj ji je opravil rektalni pregled. Ženske (menda je takšen pregled opravil več pacientkam) naj bi bile nad pregledom povsem šokirane, a so molčale, ker so mislile, da je to nekaj običajnega.
 

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394