Moskisvet.com
Grelniki

Novice

Ogrevanim zunanjim terasam lokalov so šteti dnevi

A.P.
28. 07. 2020 13.28
0

Države v boju s podnebnimi spremembami sprejemajo različne ukrepe. Francija bo med drugim prepovedala uporabo grelnikov na terasah kavarn in restavracij.

Potem ko so v Sloveniji kajenje v lokalih in restavracijah prepovedali, se je velik delež gostov preselil na terase, kjer je mrgolelo ljudi tudi pozimi, za kar se imamo zahvaliti predvsem grelnikom, zaradi katerih gosti niso zmrzovali. Ti seveda prispevajo svoj delež k podnebnim spremembam, zato so se v Franciji odločili, da jih v okviru svežih ukrepov zoper zmanjšanja izpustov toplogrednih plinov prepovejo na terasah lokalov in restavracij. Ukrep naj bi prizadel 75 odstotkov vseh restavraciji in lokalov v Parizu. Tovrstni ukrep je sicer že sprejelo nekaj francoskih mest, medtem ko je pariški župan dejal, da bi bil to prevelik udarec za gostinsko dejavnost.

Grelnikom so šteti dnevi.
Grelnikom so šteti dnevi. FOTO: Shutterstock

Okoljska ministrica Barbara Pompili je nedavno dejala, da lastniki restavracij in lokalov ne bodo smeli več ogrevati zunanjih teras. Ukrep letošnjo zimo še ne bo veljaven, saj je kriza zaradi pandemije novega koronavirusa gostince močno prizadela. "Ne moremo ogrevati teras sredi zime, ko je nič stopinj Celzija, zgolj zato, da bi nam bilo toplo, ko srkamo kavo," je dejala. Eden od ukrepov je tudi, da bodo morale imeti trgovine, ki imajo vključeno gretje ali hlajenje, poslej zaprta vrata, saj gre veliko hladnega/toplega zraka ''v nič''.

Novost v svetu avtomobilov: zračne blazine na zadnjih sedežih
Preberi še
Novost v svetu avtomobilov: zračne blazine na zadnjih sedežih

Za ukrepa so so se pri francoski vladi odločili, da ne bi več "prekomerno trošili energije, saj je to povsem neupravičeno." Gre sicer za le dva od številnih ukrepov, ki jih je francoska vlada sprejela na podlagi predlogov naključno izbranih 150 državljanov v okviru državljanske konvencije o podnebju, ki jo je ustanovil francoski predsednik Emmanuel Macron, ki namerava s svojo ekipo prav tako zaostriti pravila glede izolacije stanovanjskih zgradb in ukiniti ogrevanje na kurilno olje in premog.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382