Moskisvet.com
Kolaps v Pompejih - 6

Novice

Ogorčenje v Pompejih

N.J.
01. 06. 2016 06.33
6

V Pompejih so tako prebivalci kot vsi ljubitelji zgodovine šokirani. Tokrat so s svojim neprimernim vedenjem za razočaranje poskrbeli turisti, ki so se na potrebo odpravili kar med znamenite grobnice.

Starodavne ruševine veljajo za nekakšno kraljico arheologije, a na žalost so območje pompejskega pokopališča oskrunili tamkajšnji turisti. V dokaz, da se to res dogaja, je eden izmed ogorčenih prič na spletu objavil fotografije, ki prikazujejo, kako ljudje na tistem območju opravljajo malo potrebo. Fotografije so postale viralne, mnogi pa se ob tem sprašujejo, zakaj tistega območja nihče ne varuje, nadzira.

Območje, ki je bilo oskrunjeno, je zaprto za javnost. Nad dogodkom je bil razočaran tudi profesor Massimo Osanna, ki fotografij menda v času, ko je podajal izjavo za javnost še ni videl, a je dejal, da je razočaran nad mladimi, ki ne spoštujejo kulturne dediščine. »Območje, kjer so urinirali, je označeno s stebrički,« je pojasnil. »Zgrožen sem nad nevljudnostjo mladih, ki so prezrli vsa opozorila in prepovedi. Prav oni so tisti, ki bi morali biti zgled pri varovanju kulturne dediščine.«

Pompeji
Pompeji FOTO: Facebook

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 630