Moskisvet.com
Pub

Novice

Odprli prvi pub na svetu, ki ga ''poganjajo'' človeški iztrebki

A.P.
11. 11. 2019 15.42
0

Danes znanstveniki skušajo iznajti mnogo načinov, kako konvecncionalna goriva, ki jih pridobivajo iz neobnovljivih virov eneregije, nadomestiti z obnovljivimi viri. V ta koš sodijo tudi fekalije, ki jih predelajo v bioplin. In prav na bioplin iz fekalij gostov se z energijo oskrbuje pub v Angliji, sploh prvi svoje vrste.

V angleškem Leedsu se je nedavno odprl prvi pub na svetu, ki se oskrbuje z energijo, ki jo proizvajajo s pomočjo fekalij. Pubu imenovanem Number Two Tavernnumber two je v angleščini izraz za veliko potrebno – elektriko in ogrevanje zagotavljajo človeški iztrebki, oz. gorivo iz odplak med katere so pomešane tudi fekalije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Človeške fekalije so v z metanom bogat biopin predelane v bližnji tovarni. Gre za proces imenovan anaerobna presnova. To žal ne pomeni, da bo vaše naslednje iztrebljanje v lokalu poskrbelo, da bo luč na stranišču še naprej svetila, saj proces spreminjanja odplak v gorivo traja približno dva tedna.

Nagci, dobrodošli! To je prvi pub za nudiste!
Preberi še
Nagci, dobrodošli! To je prvi pub za nudiste!

Pub so odprli pred dnevi, njegov namen pa je ozaveščanje javnosti o klimatskih spremembah in obnovljivih virih energije ''na mehek način''.  Novica je še posebej razveseljiva za okoljevarstvenike, ki so tudi abstinenti, saj v njem strežejo zgolj in le vodo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382