Moskisvet.com
Italija posnetek

Novice

Objava seks posnetka bivše? Nikar!

N.J.
07. 11. 2014 14.21
7

Ničkolikokrat se je že zgodilo, da se je razočarani partner svoji nesojeni ljubezni maščeval tako, da je objavil vroč posnetek ali fotografijo, ki je nastala v času romance. A kot kaže, se takšnim maščevalcem vsaj v Veliki Britaniji ne piše dobro.

V angleškem parlamentu obravnavajo predlog spremebe zakona, ki določa, da bi bila distribucija zasebnega materiala s spolno vsebino brez privolitve z namenom povzročanja težav in stresa kaznivo dejanje. Sekretar za pravosodje Chris Grayling je dejal: "Dejstvo, da posamezniki distribuirajo zasebne fotografije in posnetke s spolno vsebino, na katerih so nekdanji partnerji ali partnerice, je nesprejemljivo. Želimo, da tisti, ki se znajdejo v vlogi žrtve, vedo, da smo na njihovi strani in da bomo storili vse, kar je v naši moči, da zadostimo pravici.''

Za potezo so se odločili, po tem ko je v javnost prišlo nekaj posnetkov mladoletnih žrtev, starih tudi 11 let, pa tudi ob objavljanju posnetkov zvezdnic, kot so Rihanna, Tulisa Contostavlos in druge. Sprememba naj bi kot kaznivo obravnavala tako distribucijo preko spleta (Facebook, Twitter in druga družbena omrežja) kot druge načine, recimo preko telefona.
 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400