Moskisvet.com
Seks

Novice

Novi korona pravilnik: prepoved seksa z osebo, s katero ne živite

A.P.
02. 06. 2020 08.42
0

Medtem ko večina Evrope rahlja ukrepe zoper novega koronavirusa, britanska vlada svojim državljanom še naprej krati normalno življenje, saj jim je v zadnjem paketu ukrepov zoper širjenja bolezni covid-19 prepovedala spolne odnose z ljudmi, ki ne živijo v istem gospodinjstvu.

Medtem ko se je v Sloveniji s 1. junijem svet začel vračati v ustaljene tirnice, je v Veliki Britaniji od takrat v veljavi prepoved seksa z osebo, s katero ne živite v skupnem gospodinjstvu. Najnovejši pravilnik oz. ukrepi vlade za zajezitev epidemije koronavirusa sega celo v spalnice prebivalcev, saj je po novem amandmaju intimni odnos med dvema osebama, ki ne živita pod isto streho, nezakonit, poroča britanski Metro.

Ne brezskrbno predajanjem strastem bo treba v Veliki Britaniji še malce počakati.
Ne brezskrbno predajanjem strastem bo treba v Veliki Britaniji še malce počakati. FOTO: Dreamstime
Ta 3 astrološka znamenja najtežje zdržijo brez seksa
Preberi še
Ta 3 astrološka znamenja najtežje zdržijo brez seksa

Kljub temu gre za manj strog ukrep kot do zdaj, saj je do konca maja veljalo, da oseba krši karanteno že z obiskom drugega gospodinjstva, zdaj pa je to omejeno ''le'' na seks in prenočitev, razen, če za to človek nima upravičenega razloga. Seks s partnerjem to žal ni. Iz pravila, ki prepoveduje druženje v zasebnih prostorih, so izvzeti športniki, ranljive skupina prebivalcev in ključni zaposleni. Čeprav lahko policija kršitelja kaznuje s 100 britanskimi funti kazni (pribl. 112 evri), pa policija nima pristojnosti, da pokuka v spalnico in preveri domnevno kršitev.

Seksologinja dr. Gabrijela Simetinger: ''Naša spolnost je družbeni konstrukt''
Preberi še
Seksologinja dr. Gabrijela Simetinger: ''Naša spolnost je družbeni konstrukt''

Na začetku epidemije je britanska vlada pozvala pare, da v času karantene živijo skupaj ali ločeno dokler se situacija ne izboljša, nedavno objavljena raziskava pa je razkrila, da šest od 10 Briancev med epidemijo s partnerjem ni imelo spolnega odnosa. Na Otoku so se te dni po dolgem času delno odprle tudi šole, kjer pa veljajo strogi ukrepi.

Dr. Andrej Starc: ''Velikost penisa ni nič drugega kot fenomen v sociokulturni interpretaciji''
Preberi še
Dr. Andrej Starc: ''Velikost penisa ni nič drugega kot fenomen v sociokulturni interpretaciji''

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342