Moskisvet.com
Michael Schumacher

Novice

Schumacher sredi vrtinca: Niti govori še ne, drugi pa ...

N.J.
21. 08. 2014 13.48
11

Po prvih novicah o dirkačevem zdravstvenem stanju po dolgem času, so se že oglasili sponzorji. Bo služil tudi na vozičku?

Michael Schumacher
Michael Schumacher FOTO: Reuters

Mercedes-Benz je potrdil, da Michael Schumacher, ki bo po vsej verjetnosti do smrti na invalidskem vozičku in odvisen od tuje pomoči, ostaja ambasador podjetja. Michael Schumacher sicer po najnovejših informacijah z družino komunicira z mežikanjem, velik uspeh zanj pa bil že, če bi v roku treh mesecev dosegel, da bi se lahko sam usedel ali v šestih mesecih pričel sam uporabljati invalidski voziček, saj je zaradi 6 mesecev kome fizično močno izčrpan. Če bo lepo napredoval, naj bi z rehabilitacijo nadaljeval doma.

Nekateri špekulirajo, da Mercedes-Benz razmišlja tudi o novem sodelovanju z nekdanjim dirkačem Formule 1, a je zaenkrat vse še odvisno od njegovega stanja. Nemški avtomobilski mogotec si želi še vnaprej sodelovati z njim in namerava še naprej sponzorirati dirkaško legendo, pa čeprav ni sposoben niti še govoriti. Schumacher je z nemškim avtomobilističnim podjetjem pogodbo, da bo njihov ambasador, podpisal aprila 2013, podjetje pa pogodbe zaradi njegovega slabega zdravstvenega stanja zaenkrat ne namerava spreminjati.

Michael Schumacher
Michael Schumacher FOTO: Profimedia

Vodja podjetja Dailmer, ki ima v lasti Mercedes-Benz, Schumacherja sicer ni obiskal ne v bolnišnici in ne zdaj, ko je na rehabilitaciji, a menda ne zato, ker ne bi želel, vendar ker je spoštoval željo njegovih domačih po zasebnosti.

Schumacher je z a Mercedes-Benz v Formuli 1 tekmoval med letoma 2010 in 2012, v tem času pa menda zaslužil okoli 20 milijonov evrov. Sedemkratni svetovni prvak Formule 1 je 16. aprila zapustil bolnišnico v Grenoblu v Franciji, kjer je bil hospitaliziran od konca lanskega decembra, ko je med smučanjem v francoskih Alpah nesrečno padel in z glavo udaril v skalo. Bil je pol leta v komi, sedaj pa ga v Švici čaka dolgo obdobje rehabilitacije.

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497