Moskisvet.com
Mascha Hülsewig in Alexandro Steinmann sta sredi nemškega Stuttgarta pred nekaj meseci odprli glamurozni salon z erotičnimi igračkami.

Novice

Nikoli ne uganete, kaj imata resnično v rokah

M.K.
12. 06. 2014 14.33
0

Cenene erotične trgovine lahko najdete na vsakem koraku, prodajalne z domiselno ponudbo kvalitetnih erotičnih pripomočkov pa je treba skorajda iskati s povečevalnim steklom. Nemci so od začetka marca bogatejši za 'Frau Blum' ('Gospa Blum'), glamurozno prodajalno z erotičnimi pripomočki, v kateri so na voljo le skrbno izbrani domiselni pripomočki, ki spolnosti vračajo glamur.

Zelenjava na sliki so v bistvu lično izdelani vibratorji, tresejo se tudi 'cupcakes' piškoti, ki pa so za 'zunanjo uporabo'.
Zelenjava na sliki so v bistvu lično izdelani vibratorji, tresejo se tudi 'cupcakes' piškoti, ki pa so za 'zunanjo uporabo'. FOTO: Facebook
Na skrbno iztesanem pultu sredi majhne prodajalne z imenom 'Frau Blum' na zahodu nemškega Stuttgarta je postavljeno stojalo za torte, ki se kar upogiba pod težo izdelkov na njem. Pretežno gre za sadje in zelenjavo mamljivega izgleda. A zagristi v katerega od sadežev bi bilo lahko nevarno. Sicer na koncu resda pristanejo v telesu, a bi naj šli skozi popolnoma drugo odprtino, prav tako so namenjeni večkratni uporabi. Ne vsebujejo vitaminov, nudijo pa drugo vrsto zadovoljstva. Gre za vibratorje oziroma pogovorno dilde.

Od kod prihajajo zelenjavni vibratorji?

Mascha Hülsewig se smehlja, medtem ko maha s korenčkom, ki se neutrudno trese in upogiba sem ter tja. »Te vibratorje izdelujejo v majhnem tovarniškem obratu v Dresdenu. Izumila jih je gospa srednjih let in ker so se izkazali kot odlična tržna niša, je danes v posel vpletena celotna družina,« pravi 47-letnica, ki je skupaj z leto dni mlajšo prijateljico ter poslovno partnerico Alexandro Steinmann odpotovala v Dresden posebej zato, da si ogleda majcen obrat. »Gospa naredi odtise posameznega sadja in zelenjave v mavcu, nato vanje zlije silikon in jih na koncu pobarva. Potem se znajdejo v najini prodajalni ter čakajo na spolnih užitkov željne lastnice in lastnike« je ponosno dejala Hülsewigova.

Mascha Hülsewig in Alexandro Steinmann sta sredi nemškega Stuttgarta pred nekaj meseci odprli glamurozni salon z erotičnimi igračkami.
Mascha Hülsewig in Alexandro Steinmann sta sredi nemškega Stuttgarta pred nekaj meseci odprli glamurozni salon z erotičnimi igračkami. FOTO: Facebook
Vse igračke najprej preizkusita sami

Lastnicama prodajalne z erotičnimi igračkami je zelo pomembno, da vesta, od kod izvirajo pripomočki, ki se znajdejo na policah njune trgovinice. »Pri naju velja, da vse izdelke preizkusiva, preden jih umestiva v ponudbo, saj lahko strankam le tako res zagotoviva, da ponujava uporabne spolne igračke,« je prepričana Alexandra, ki dodaja, da še posebej velik poudarek namenjata obliki, pravični ceni ter temu, da so izdelki čim manj škodljivi za naravo in okolje. »Sploh si ne morete zamisliti, kako veliko proizvajalcev erotičnih igračk pri izdelavi uporablja strupene snovi. V nasprotju z igračami za otroke, pri erotični vsebini nad njimi namreč ne izvajajo nobenega nadzora. Najina prednost je ta, da osebno poznava vse dobavitelje erotičnih igračk, ki so ljudem na voljo v najini prodajalni, zato lahko jamčiva kvaliteto ter varno uporabo.«

Del salona sta lastnici uredili tako, da se ljudje lahko res sprostijo in pogovorijo o svojih željah.
Del salona sta lastnici uredili tako, da se ljudje lahko res sprostijo in pogovorijo o svojih željah. FOTO: Facebook
Ideja je zrasla na domačem vrtu

Zakaj poročeni gospe srednjih let prodajata ravno erotične in ne otroških igrač? Ideja naj bi zrasla na zelniku Alexandrinega soproga. »Sedeli smo pri njiju na vrtu in beseda je nanesla na načrte za prihodnost. Ko je gospod Steinmann predlagal, da bi odprli trgovino z erotičnimi pripomočki, sva samo zamahnili z roko, a zamisel nama je sčasoma postajala vse bolj všeč,« se spominja Hülsewigova. Pred letom in pol sta se prijateljici iz šolskih klopi odločili, da projekt, ki je zrasel na domačem vrtu, tudi uresničita. Alexandra, ki je več kot dvajset let delala na področju turizma, je čez noč dala odpoved, Mascha kot predstavnica za odnose z javnostmi v enem izmed stuttgartskih podjetij, dela le še občasno. Drzen korak, ki je zahteval ogromno poguma. »Morda, a vedela sva, da je čas enostavno pravi,« pojasni Steinamannova. »Trg se je namreč začel razvijati v popolnoma drugo smer in seks ter erotika vse bolj prihajata v ospredje.«

Salon, ne erotična trgovina

Steimannova in Hülsewigova želita svojo prodajalno čim bolj približati videzu salona. Prav zaradi tega sta pri snovanju prostora velik poudarek namenjali svetlobi in toplini. Obiskovalcem nočeta dajati občutka, da počnejo kaj narobe, ko se sprehajajo med policami. Erotiki želita povrniti glamur. Svoj namen sta očitno dosegli, saj so okoliški prebivalci hitro prišli pogledat, kaj ponujajo v njihovi bližini in večina je bila pred vhodom prepričana, da vstopa v prodajalno z nakitom. Kako tudi ne bi bili, ko pa sta lastnici izložbo okrasili z vibratorji, okrašenimi z diamanti, ki sta jih zapakirali v lično oblikovane škatlice ter izložbo osvetlili z modernimi LED reflektorji.

frau Blum, salon z erotičnimi pripomočki
frau Blum, salon z erotičnimi pripomočki FOTO: Facebook
Užitek, poln čutnosti

Tudi drugi erotični izdelki v prodajalni 'Frau Blum' so predstavljeni nadvse lično, brez kančka vulgarnosti. »Res sva se zelo potrudili, potencialnim kupcem ponuditi le lepe in kvalitetne pripomočke, s pomočjo katerih lahko poleg užitka partnerju oziroma partnerici zagotavljajo tudi dobršno mero čutnosti,« poudarja Steinmannova. Hülsewigova medtem v roke vzame živahno obarvan vibrator v obliki priljubljenega 'cupcakes-a'. »Stranke me vedno znova sprašujejo, kako si ga je sploh mogoče kam vstaviti,« razlaga v smehu. »A to je vibrator za tako imenovano 'zunanjo uporabo'.«

Salon naj bi postal družabno središče

Lastnici glamurozne prodajalne z erotičnimi pripomočki se trudita svojim strankam pomagati odkriti, kaj jih pri spolnosti resnično vzburja, zato sta uredili poseben kotiček, v katerem lahko gostje sproščeno popijejo skodelico kave in se z njima v miru pogovorijo o svojih željah. Želita si, da bi njuna prodajalna postala kraj za druženje, zato vedno znova pripravljata tečaje plesa na drogu in burleske, razne fotografske razstave ter predavanja o spolnosti.

Salon ni le prodajalna z erotičnimi igračkami, temveč tudi prostor za druženje in izobraževanje.
Salon ni le prodajalna z erotičnimi igračkami, temveč tudi prostor za druženje in izobraževanje. FOTO: Facebook

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394