Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Ni za občutljive: Ekstremist posnel svojo smrt

N.J.
08. 04. 2016 08.14
21

Na splet je pricurljal posnetek, ki ga je ustvaril domnevni borec samooklicane Islamske države. Ne, tokrat ne gre za njihovo promocijo – borec je namreč posnel svojo smrt.

Opozorilo: Vsebina ni primerna za občutljive in mlajše od 18 let! Ogled na lastno odgovornost!


Posnetek prikazuje nasilen strelski obračun, v katerem skupina vojakov napada sirijske enote. Le nekaj sekund po začetku videa snemalca zadane strel, spusti glas in se sesede na tla. Takoj za njim pade še en borec.

Video naj bi pripadniki ISIS objavili kot izraz čaščenja njihovih mučenikov, čeprav v resnici video prikazuje, kako zelo ranljivi in brez vseh nadnaravnih moči, ki si jih pripisujejo, so.

Sirijske vladne čete so sicer ravno malce pred objavo posnetka naznanile, da so okrepile svoje položaje v Palmiri, ki je bila po oblastjo islamskih skrajnežev od maja 2015, in da uspešno pritiskajo proti islamski državi. Predsednik Bašar al Asad je zmago v Palmiri pozdravil kot "svež dokaz o učinkovitosti sirske vojske (SAA) in njihovih zaveznikov v boju proti terorizmu".

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382